Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кола блъсна на заден ход пенсионерка в Айтос

Снимка: Ани Петрова

Кола блъсна 71-годишна пешеходка при движение на заден ход в Айтос. Пътното произшествие е станало вчера на кръстовището на улиците "Димитър Благоев" и "Гурко". 

Автомобилът е управляван от 41-годишна жена от село Каравельово. 

Пострадалата пешеходка е с фрактура на бедрена кост. Настанена е за лечение в бургаска болница, без опасност за живота. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военни обезвредиха артилерийски снаряд край Сливен

Артилерийски снаряд е обезвреден от специализиран екип на Центъра за подготовка на специалисти Сливен, съобщават от Министерство на отбраната.  Боеприпасът е бил открит в района на село Блатец, област Сливен, а унищожаването е извършено на учебен център „Батмиш”. Унищоженият снаряд е 152 мм, бронебойно трасиращ, но не се уточнява как е попаднал в..

публикувано на 18.10.24 в 16:43

Ново в трафика на хора:Фиктивни бракове между българки и чужденци от извъневропейски страни

Фиктивни бракове на българки с чужденци от страни извън Европейския съюз е една от новите схеми в трафика на хора, обясни Росица Янева,секретар на Местната комисията за борба с трафика на хора към Община Бургас.  Момичетата се женят най-често в Азия: "Там сключват бракове с местни жители, които си плащат затова. Те чрез този брак придобиват..

публикувано на 18.10.24 в 13:30
Снимката е илюстративна.

Трактор затисна мъж в село Росеново

Трактор с прикачена към него сеялка и фадрома е притиснал 26-годишен мъж в землището на село Росеново, община Средец – съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 17 октомври около 12:55 ч. Машината е затиснала мъжа в областта на бедрото на единия крак. Той е откаран в медицинско заведение за преглед, съобщава..

публикувано на 18.10.24 в 09:09

ВКС потвърди 6-годишната присъда на шофьора причинил катастрофата в Айтос

Върховният касационен съд потвърди наказанието на Валентин Вълчанов, причинил тежката катастрофа на кръстовището на входа на Айтос през 2021 г. Тогава  загинаха баща и две малолетни деца, а пешеходец беше тежко ранен. В Айтос почетоха жертвите на катастрофата отпреди година Вълчанов е осъден на шест години “лишаване от свобода“ и лишаване..

публикувано на 17.10.24 в 11:23
Снимката е илюстративна

Мъж шофира с почти 3 промила алкохол в "Изгрев", задържан е в ареста

В Бургас 29-годишен мъж бе заловен да шофира с 2,92 промила алкохол в кръвта, съобщават от полицията.  Той е засечен от служители на Пето районно управление до блок 25-и в комплекс „Изгрев“ около полунощ   снощи . След положителната проба за алкохол шофьорът е задържан за 24 часа. Автомобилът му е иззет.  Мъжът отказал да даде кръв за химичен..

публикувано на 17.10.24 в 09:47

Пуснаха под гаранция обвинен в ръководене на престъпна група за трафик на мигранти

Апелативният съд в Бургас измени мярката за неотклонение спрямо обвинен в ръководене на престъпна група за трафик на мигранти.  Той е пуснат срещу  „парична гаранция“ в размер на 15000 лева. Обвиненията са свързани с престъпна група от шестима, които подпомагали чужденци да преминават през страната.  По данни от разследването, обвиняемият давал..

публикувано на 16.10.24 в 15:31

Възстановено е движението по АМ "Тракия"

Възстановено е движението на превозни средства около 333-ти километър по автомагистрала „Тракия“. По-рано днес Агенция „Пътна инфраструктура" съобщи, че движението на АМ „Тракия“, при км 333, в посока Бургас се осъществява временно в изпреварващата лента, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Причината за ограничението беше аварирал тежкотоварен..

обновено на 16.10.24 в 14:17