Алжир е осминафиналист на Световното първенство в Бразилия

Алжир и Русия завършиха 1:1 в мач от последния, трети кръг на осма група и така отборът на Алжир се класира за осминафиналите на Мондиал 2014, а Русия напуска Световното първенство в Бразилия. По този начин продължава и "българското участие"..

публикувано на 27.06.14 в 10:08

Осминафинали на световното първенство по футбол в Бразилия

Програма за осминафинали на Световното първенство по футбол в Бразилия: Бразилия – Чили на 28-и юни в Бело Орисонте Колумбия - Уругвай на 28-и юни в Рио де Жанейро Холандия   - Мексико на 29-и юни в Форталеса Коста Рика   - Гърция..

публикувано на 27.06.14 в 09:56
Роналдо вкара, но Португалия отпадна

Пирова победа на Португалия над Гана

Отборът на Португалия победи състава на Гана с 2:1 в последния мач на двата тима на Световното първенство. Португалците събраха 4 точки, колкото и американците, но са с по-лоша голова разлика заради срамното 0:4 от Германия на старта. Джон Бой си вкара..

публикувано на 26.06.14 в 23:04

Германия и САЩ на 1/8 финал за сметка на Португалия

Германия победи с минималното 1:0 отбора на САЩ и благодарение на този резултат и на приятелството между Йохами Льов и Юрген Клинсман двата тима ще играят на 1/8 финалите. В последния мач в 7-а група Томас Мюлер вкара поредния си гол (4-ти) на световното и..

публикувано на 26.06.14 в 22:54

Гана поиска пари от ФИФА, за да плати на националите си

Ганайската футболна асоциация поиска авансово плащане от ФИФА , за да изплати дълговете си към националите на страната. На африканците се полагат поне 8 милиона щатски долара за участието им на Световното първенство в Бразилия, но..

публикувано на 26.06.14 в 14:27

Швейцария също продължава в следващата фаза на световното

Швейцария победи Хондурас с 3:0 в последния си мач от пета група на световното първенство по Бразилия. Успехът класира европейския отбор за осминафиналите, докато Хондурас отпадна от световното първенство с три поражения. Трите гола на..

публикувано на 26.06.14 в 14:09
Франция на осминафинал в Бразилия

Франция на осминафинал в Бразилия

Франция завърши 0:0 с Еквадор в последния мач от пета група на световното първенство по футбол в Бразилия , завърши на първо място в групата и се класира за осминафиналите, а отборът на Еквадор напуска шампионата. Селекционерът на..

публикувано на 26.06.14 в 14:00
Алберто Дзекарони подаде оставка като наставник на Япония

Алберто Дзакарони подаде оставка като наставник на Япония

Алберто Дзакерони подаде оставка като старши треньор на националния отбор на Япония по футбол, който се класира на последното, четвърто място в трета група на Мондиал 2014. 61-годишният италианец заяви, че поема цялата вина за неуспешното..

публикувано на 25.06.14 в 23:53
Аржентина и Нигерия на осминафинал в Бразилия

Аржентина и Нигерия на осминафинал в Бразилия

Аржентина записа трета поредна победа в груповата фаза на Мондиал 2014. В последния си двубой от шеста група тимът на Алехандро Сабела постигна успех с 3:2 над Нигерия. Така аржентинците завършват като лидери в групата с пълен актив с 9 точки и..

публикувано на 25.06.14 в 23:07
Босна и Херцеговина напуска Световното, въпреки победата над Иран

Босна и Херцеговина напуска Световното въпреки победата над Иран

Босна и Херцеговина победи Иран с 3:1 в мач от последния кръг на шеста група на Мондиал 2014 , след който и двата отбора напускат Световното първенство по футбол. Дебютантът Босна и Херцеговина вече бе елиминиран след две загуби в предишните два..

публикувано на 25.06.14 в 22:57
След седмица стават ясни наследниците на Прандели и Абете

След седмица стават ясни наследниците на Прандели и Абете

Ръководството на отбора на Италия подаде заслужено оставка, начело с треньора Чезаре Прандели, поел отговорността за погрома, както и президентът на футболната федерация Джанкарло Абете. За поста селекционер се спрягат имената на Масимилиано..

публикувано на 25.06.14 в 17:55
Алехандро Сабея

Селекционерът на Аржентина: Притеснен съм, трябва да вкарваме повече

Аржентина трябва да вдигне нивото и да оползотворява головите си възможности, за да стигне до победата срещу бърз и силен физически отбор като Нигерия. Това каза селекционерът на аржентинците Алехандро Сабея на пресконференцията преди мача от Световното..

публикувано на 25.06.14 в 10:12
Джорджо Киелини

Джорджо Киелини: Суарес ме ухапа и още имам белези

Защитникът на италианския национален отбор по футбол Джорджо Киелини заяви, че уругвайският нападател Луис Суарес го е "ухапал" и е трябвало да бъде "изгонен" на мача в Натал. Той ме ухапа, това е ясно, аз още имам белези , каза Киелини след края на мача..

публикувано на 25.06.14 в 10:05
Джорджо Киелини

ФИФА започва разследване срещу Луис Суарес за ухапването срещу Джорджо Киелини

Международната федерация по футбол (ФИФА) започва разследване на инцидента на мача от четвърта група на Световното първенство между Италия и Уругвай, при който нападателят на уругвайците Луис Суарес ухапа защитника на "адзурите" Джорджо Киелини. Главният..

публикувано на 25.06.14 в 09:56
Луис Суарес

Луис Суарес отрече да е ухапал Джорджо Киелини

Нападателят на Уругвай Луис Суарес отрече да е ухапал защитника на Италия Джорджо Киелини по време на мача от четвърта група на Световното първенство по футбол в Бразилия между двата отбора, завършил 1:0 за южноамериканците. Епизодът се случи в 78-ата..

публикувано на 25.06.14 в 09:37
Джанкарло Абете

И президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете обяви, че напуска поста си

Отпадането на Италия още в груповата фаза на световното първенство в Бразилия предизвика сериозни сътресения по върховете на италианския футбол. След оставката на селекционера Чезаре Прандели и президентът на Футболната федерация на Италия Джанкарло Абете..

публикувано на 25.06.14 в 09:17
Чезаре Прандели

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели: Провалих се, подавам оставка

Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели подаде оставка. 56-годишният специалист пое отговорността за ранното отпадане на "Скуадра адзура" и след загубата от Уругвай с 0:1 обяви, че напуска поста. Уведомих ръководството на..

публикувано на 25.06.14 в 09:14
Самарас класира Гърция на 1/8 финал на Световното

Гърция издрапа до 1/8 финалите след драма и дузпа в 92-рата минута срещу Кот Д’Ивоар

Отборът на Гърция се класира за 1/8 финалите на Световното първенство след драматична победа над Кот Д’Ивоар с 2:1 и отбелязана дузпа от Самарас в добавеното време. Преди това Самарис вкара за 1:0, а Вилфред Бони изравни. В добавеното време на мача..

публикувано на 25.06.14 в 01:27
След 3 победи от 3 мача Колумбия се класира за 1/8 финалите на Мондиала

Колумбия с 3 победи в групата, чака Уругвай на 1/8 финалите

Отборът на Колумбия победи категорично Япония с 4:1 в последния си мач от 3-та група на световното първенство и се класира за 1/8 финалите на надпреварата. На стадиона в Куаяба се разписаха Хуан Куадрадо, Джаксън Мартинес (2) и Хамес Родригес за Колумбия и..

публикувано на 25.06.14 в 01:15
 Коста Рика и Англия с нулево равенство

Коста Рика и Англия с нулево равенство

Коста Рика и Англия не си отбелязаха гол и завършиха 0:0 в последния двубой между двата тима от груповата фаза на Мондиал 2014 . Така тимът от Централна Америка завърши на първо място в "групата на смъртта" след две победи и едно равенство, докато..

публикувано на 24.06.14 в 23:49