Стивън Кеши

Селекционерът на Нигерия Стивън Кеши подаде оставка

Селекционерът на Нигерия Стивън Кеши подаде оставка след загубата от Франция (0:2) в осминафиналния мач от световното първенство в Бразилия, съобщава официалният сайт на ФИФА. Още преди началото на Мондиала се очакваше такова действие от страна на Киеши...

публикувано на 01.07.14 в 08:35

Германия също отива на четвъртфиналите

Отборът на Германия стана поредният четвъртфиналист на Световното първенство по футбол в Бразилия. Бундестимът постигна трудна победа с 2:1 над Алжир на осминафинала и продължава напред. Германците обаче стигнаха до успеха едва в продълженията. В..

публикувано на 01.07.14 в 02:03
Луис Суарес си призна: Ухапах Киелини

Луис Суарес си призна: Ухапах Киелини

Нападателят на "Ливърпул" и Уругвай Луис Суарес си призна публично, че е ухапал защитника на "Ювентус" и Италия Джорджо Киелини в решаващия мач от груповата фаза между "урусите" и "адзурите" на Мондиал 2014.  След няколко дни, прекарани у дома с моето..

публикувано на 30.06.14 в 22:28
Франция е четвъртфиналист на световното в Бразилия

Франция е четвъртфиналист на Световното в Бразилия

Франция се класира за четвъртфиналите на световното първенство по футбол в Бразилия. В осминафинална среща шампионът от 1998-а година надигра Нигерия с 2:0 с попадение на Пол Погба в 79-ата минута и автогол на Джоузеф Йобо в 90-ата минута...

публикувано на 30.06.14 в 21:36
Футболистите на Коста Рика се класираха за четвъртфиналите на Световното първенство

Коста Рика отстрани Гърция след дузпи, отива на исторически четвъртфинал

Коста Рика отстрани Гърция след победа с 5:3 при изпълнение на дузпи на осминафиналите на Мондиал 2014. В редовното време и продълженията двата отбора завършиха наравно 1:1, а "елините" играха близо един час с човек повече на терена. Опитният Фанис Гекас..

публикувано на 30.06.14 в 11:18
Хунтелаар се превърна в герой за Холандия при обрата срещу Мексико на 1/8 финала на световното

Холандия е на 1/4 финал след невероятен обрат за 3 минути срещу Мексико

Отборът на Холандия се класира за 1/4 финалите на Световното първенство след инфарктен обрат за 2:1 над Мексико на стадиона във Форталеза. Джовани Дос Сантос изведе мексиканците напред в 48-ата минута, а Уесли Снайдер в 88-ата и Хунтелаар в добавеното време..

публикувано на 29.06.14 в 21:45

Холандия - Мексико и Коста Рика - Гърция в поредните 1/8 финали на световното

Поредните 2 осминафанала в програмата на световното първенство в Бразилия са Холандия - Мексико от 19 часа и Коста Рика - Гърция. 4-те отбора ще се опитат да се класират за следващата фаза, а за три от тях - Мексико, Коста Рика и Гърция 1/4 финалът..

публикувано на 29.06.14 в 12:02
Луис ван Гаал смята, че топлото време ще бъде основен проблем преди неговите футболисти преди 1/8-финала срещу Мексико

Ван Гаал: Ще се борим срещу Мексико и срещу жегата

Холандия се подготвя за сблъсък с два съперника в предстоящия осминафинален мач на Мондиал 2014. Единият е тимът на Мексико, а другият е непоносимата жега. Селекционерът на холандците Луис ван Гаал се надява ФИФА да разреши паузи за вода по време на..

публикувано на 29.06.14 в 10:25
Фернандо Сантош се надява на успех на Гърция над Коста Рика

Фернандо Сантош ще изневери на защитната тактика в мача срещу Коста Рика

Гръцкият селекционер Фернандо Сантош ще измени на защитната философия, която традиционно е налагана в отбора и ще иска от своите футболисти да атакуват в мача с Коста Рика. Четвъртата среща от осминафиналите на Мондиал  2014 ще се играе тази нощ от 23 часа..

публикувано на 29.06.14 в 10:18
Марадона нападна две други футболни легенди заради наказанието на Суарес

Марадона нападна Пеле и Бекенбауер

Аржентинската легенда Диего Марадона нападна други две бивши футболни величия Пеле и Франк Бекенбауер, след като те се изказаха в защита на наложената от ФИФА сериозна санкция на уругвайския нападател Луис Суарес. Тези двамата излизат от музея, за да..

публикувано на 29.06.14 в 10:04
Колумбия отстрани Уругвай от световното след 2:0

Колумбия е вторият 1/4-финалист на световното след 2:0 срещу Уругвай

Колумбия победи Уругвай с 2:0 и е вторият четвъртфиналист на световното първенство по футбол. В герой за колумбийците се превърна Хамес Родригес, който вкара и двата гола за победата. Родригес вече има 5 попадения на Мондиал 2014, с което е едноличен лидер..

публикувано на 29.06.14 в 02:05
Бразилия-Чили

Бразилия на четвъртфинал на световното първенство след драматична победа над Чили

Бразилия победи Чили с 3:2 след изпълнение на дузпи и се класира за четвъртфиналите на световното първенство по футбол, на което е домакин и ще играе с победителя от осминафиналния мач Уругвай - Колумбия, който е по-късно тази вечер. Герои за "Селесао"..

публикувано на 28.06.14 в 22:17
Оскар Табарес ще трябва да се оправя без Суарес и Лугано в 1/8-финала срещу Колумбия

Южноамерикански сблъсъци в първите два 1/8-финала на световното

Тази вечер започва фазата на елиминациите на световното първенство в Бразилия, а още първият мач ще противопостави домакините на една от приятните изненади в Мондила до момента - Чили. Двата тима се познават много добре, тъй като от много години играят..

публикувано на 28.06.14 в 17:21
Със силните си изяви на вратата на Алжир М'Боли привлече вниманието на доста отбори

Чудо: "Милан" и "Интер" гледат играч на ЦСКА

Вратарят на ЦСКА Райс М'Боли е привлякъл вниманието на италианските "Милан" и "Интер", това твърди в днешния си брой авторитетният италиански ежедневник "Кориере дела Сера". Двата клуба от Милано следят различни играчи на Мондиала 2014, но се оглеждат..

публикувано на 28.06.14 в 16:53
Демпси е вкарал един от 4-те гола за САЩ до момента на световното

Осминафиналистите САЩ и Коста Рика с най-малко атаки до момента на Мондиала

След фазата на предварителните групи, идва ред на статистиците да заговорят за световното. Снощи излезе статистиката, че на този Мондиал резервите са най-резултатни в сравнение с други Световни купи, като до момента са отбелязали 18 % от попаденията. Сега..

публикувано на 28.06.14 в 16:47

ФИФА отмени наказанието на Бекенбауер

ФИФА отмени с незабавен ефект санкцията на германската футболна легенда Франц Бекенбауер , съобщи неговият агент Маркус Хьофл . Етичната комисия на световната футболна централа лиши Бекенбауер от правото да се занимава с футболни дела за 90 дни на..

публикувано на 27.06.14 в 14:40

Роналдо: Сигурен съм, че Бразилия и Аржентина ще играят на финала на Световното първенство

Бразилия и Аржентина ще играят в мача за титлата на Световното първенство по футбол на 13-и юли, заяви бившият нападател на "Селесао" Роналдо.  Сигурен съм, че Бразилия и Аржентина ще се срещнат на финала. Всички фенове на футбола мечтаят да видят този..

публикувано на 27.06.14 в 13:39
Съли Мунтари

Съли Мунтари прекрати кариерата си в националния отбор на Гана

Полузащитникът Съли Мунтари взе решение да прекрати кариерата си в националния футболен отбор на Гана. По време на Световното първенство в Бразилия Мунтари беше отстранен от отбора заради конфликт със старши треньора Квеси Апиа. Футболистът заяви, че..

публикувано на 27.06.14 в 13:35

Диего Марадона: Защо не пратите Суарес директно в Гуантанамо?

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона разкритикува остро решението на ФИФА да наложи сурова санкция на уругвайския нападател Луис Суарес .  Какво си мислите вие? Защо не го пратите директно в (затвора) Гуантанамо? Защо е всичко..

публикувано на 27.06.14 в 10:27
Белгия се класира за следващата фаза на Мондал 2014

Белгия се класира за следващата фаза на Мондиал 2014

Белгия постигна трета победа в осма група след 1:0 над Република Корея и завършва като победител с 9 точки. Ян Вертонген осигури победата с гол в 78-ата минута, а Стивън Дефур получи директен червен картон в 40-ата минута. Белгия ще играе със..

публикувано на 27.06.14 в 10:21