Забързаното ежедневие, многото отговорности и ограничените средства карат немалко родители, когато подхождат към храната, тя да бъде повече „фаст” и по-малко „фууд”. По този начин обаче те дават лош пример на своите деца и дори проведеният експеримент от световноизвестния готвач Джейми Оливър показа, че съвременните американски деца знаят какво е айфон и таблет, но не и как изглеждат суровите карфиол и патладжан.
За да не се случи това и у нас, помагат различни кулинарни училища. Едно от тях се провежда тази седмица в София. Задачите му са да възпита гастрономическо знание за хубавата, чиста и прясна храна, усещането на децата за това какво е добра храна и как да я споделят с близките си хора. С напътствията на готвачите от Кулинарна академия HRC малките откриват радостта от готвенето и придобиват умения, които ще им бъдат ценни цял живот.
Снимките са предоставени от организаторите.
Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София (ФХСИ) излезе с новия брой 7 на Бюлетина "Антидемократичната пропаганда в България онлайн". Как..
Своята кариера на художник-карикатурист, а и на "пописващ" пародии и смешки Димитър Чорбаджийски-Чудомир разгръща първоначално най-пълно във в...
Столичната галерия за модерно градско изкуство "Риволи" кани публиката на пътуване в сърцето на Португалия с поредната си изложба на водещи съвременни..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg