Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ариана Гранде и Сий Ло Грийн

петък, 14 декември от 17.30 часа

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ариана Гранде е американска актриса, певица и автор на песни. Тя започва кариерата си през 2008 г. в мюзикъла „13“, на Бродуей. Издава четири студийни албума. Първият от тях е озаглавен Yours Truly и излиза през 2013 година. Дебютира под номер 1 в американската класация за албуми на списание Billboard, което прави Гранде една от изпълнителките, които са класирали дебютните си албуми под номер 1 това десетилетие. През 2014 г. певицата издава втория си студиен албум, My Everything, който също успява да се класира на първата позиция в Америка и още няколко други държави. Албумът съдържа няколко хит сингъла, които правят Ариана една от най-популярните певици през тази година.

Рапърът Сий Ло Грийн е роден под името Томас Колоуей. Нашумява първо в дует с продуцента Дейнджър Маус под името „Нарлз Баркли“, а песента им от 2006 г. Crazy, на която той пише текста, се превръща в един от хитовете на годината. През 2010 г. записва солов албум, откъдето излиза хита Forget You.
Сий Ло Грийн. Снимка: ЕПА/БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Япония елени и сърни преяждат с бисквити и слушат Бетовен

Всички са чели или поне виждали снимки на елени и сърни, които ядат от ръцете на възторжени туристи в старата японска столица Нара. Но тя далеч не е само място, където се разхождат свободно грациозните животинки, ами си е съвсем истински град с училища, болници, магазини и население от 350 хиляди души. Храмът Кашихара Джингу се смята за мястото,..

публикувано на 11.06.24 в 09:05
Добрина Иванова

Еврика! Успешни българи: Добрина Иванова

Научната ѝ ръководителка доц. Нина Кънева я нарича "диамант". Така я наричат и други нейни преподаватели. А иначе тя е студентка по химия в СУ "Св. Климент Охридски" и носителка на именната стипендия "Акад. Ростислав Каишев", която Фондация Еврика връчва на студенти с постижения в областта на химията.   Докато е била ученичка, никога не е..

публикувано на 10.06.24 в 17:00
доц. Георги Бончев

Доц. Георги Бончев: ДНК баркодът дава информация за вида

За отключването на природния код – революционният свят на ДНК баркодирането – е разговорът с доц. Георги Бончев от Института по физиология на растенията  и генетика към БАН.  "Едно от основните изследователски направления на нашата лаборатория и мой научен интерес е прилагането на ДНК баркодинг технологиите за изучаване на естественото и..

публикувано на 10.06.24 в 12:15

Философията има нужда и от празници

На 1 юни в София се проведе първият философски фестивал за ученици под надслов "Философия, философстване - бъдеще и бъдене". Домакин на събитието беше Френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", а организатори и инициатори – Асоциацията на преподавателите по философия с подкрепата на Сдружението на университетските преподаватели по философия...

публикувано на 10.06.24 в 08:50

Теодора Бахарова: Венеция е омагьосваща за посещение и трудна за живеене

Щом някой спомене Венеция пред очите ни изниква представата за   пъстър карнавал, луксозни дворци, църкви с неописуема красота и, разбира се, романтични разходки  с гондоли по каналите. Неотдавна се завърнах от там, където посетих Биеналето за изкуство и българския павилион в културния център Дон Орионе. Там се запознах с Теодора Бахарова, която от..

публикувано на 08.06.24 в 12:45