Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравните пилигрими

БНР Новини
Красимир Минкин
Снимка: Кирил Чобанов

Всеки познава приятел, колега, роднина, който е потърсил медицинска помощ в друга държава. Този безкраен керван на надеждата вече може да отведе част от пациентите в български болници. Огромни са възможностите пред неврохирурзите у нас и това е поводът за разговор с доц. Красимир Минкин. Акценти: дълбока мозъчна стимулация при Паркинсон, показания за лечение с кибернож, епилептична хирургия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йоана Кирилова

Еврика! Успешни българи: Йоана Кирилова

Йоана Кирилова е студентка в Лесотехническия университет - София и е носител на именна стипендия " Академик Дончо Костов " на фондация "Еврика " за постижения в овладяването на аграрните науки, ветеринарните науки и горското стопанство. "Моята област е ветеринарната медицина – казва тя – и моите интереси в областта на науката са свързани с..

публикувано на 28.10.24 в 17:00
Градинка в Хайделберг

Весел Цанков за тайните градинки на Париж, Виена и Хайделберг

От предишни гостувания на отговорния редактор на редакция "Хумор и сатира" Весел Цанков в "Покана за пътуване" знаем, че той обича да оглежда градовете, които посещава от най-високо място. Този път обаче ще говорим за безценната зеленина на европейските мегаполиси. А той разказва за внезапно появяващите се паркчета между каменните грамади в..

публикувано на 28.10.24 в 16:25

В Бургас вече има Музей на невъзможното

Представете си място, където можете да рисувате със светлина, да стъпите в безкрайността или да станете част от екипажа на космически кораб. Това може да се случи в Бургас в новооткрития Музей на невъзможното. Илиян Димитров и Ивайло Ценкински са автори на идеята и реализацията на този интересен и модерен музей! Тяхно дело са и е са интересните..

публикувано на 28.10.24 в 13:10
Анкара е модерен град с население близо 6 млн. души, но и древен град с богата история

Музеят на анадолските цивилизации

Старата каменна сграда на Музея на анадолските цивилизации в Анкара събира една от най-богатите колекции с древни находки в света. Това е бивш покрит базар, където са се продавали фини тъкани, ориенталски килими и специфичните кози кожи, с които градът бил прочут навред. Покритият базар имал дебели дървени порти, а във вътрешността му били разположени..

публикувано на 27.10.24 в 12:50
Архивохранилище на Държавна агенция „Архиви“

Архивите са живи. Или пък не?

Преди десетина дни Иван Костов, един от най-важните политици на прехода в България, дари своя архив на Държавна агенция "Архиви". Безспорно значим жест, който ще осигури на бъдещите изследователи обосновано да проучват и детайлно да възстановяват движението на страната ни към демокрация и пазарно стопанство. Иван Костов призова и други политици..

публикувано на 26.10.24 в 12:35