Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Бенет и Даяна Крол - „Любовта е тук, за да остане“

БНР Новини

През 2018 година Тони Бенет и Даяна Крол издават съвместен албум, озаглавен „Love is here to stay”. В него двамата световноизвестни музиканти работят с джазмените от Ню Йорк, "Бил Шарлап трио". Албумът е издаден и като компактдиск, и като червен винил LP. Всички песни в албума са от Great American Songbook и са композирани от Джордж Гершуин, с текстове на Ира Гершуин. Тони Бенет и Даяна Крол се познават от дълги години, освен това тя е участвала в два негови дуетни албума.

Петък, 21 юни, от 17.30 часа



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Големите надежди…

Под това мото премина разговорът ни с участниците в Националния симпозиум по урология. Наш екип беше в Сандански, където традиционно се събират специалистите, за да обсъдят най-важните промени и новости в урологията. В ефира на седмичното издание на програма "Христо Ботев" първи се включи доц. Владислав Младенов. Лекар от средното поколение, но с..

публикувано на 11.06.24 в 16:30

Шавуот – празник на Тората

В празничния календар на всеки народ има специални дни, в които се отдава почит на Духовната му връзка с Бог. За еврейския народ това e Шавуот – денят, в който Бог чрез Мойсей му дава Тората. Това се случва 7 седмици след Спасението от робството в Египет. Отбелязва се на 50-ия ден след Песах и както традицията повелява, настъпва вечерта след..

публикувано на 11.06.24 в 15:39

"Медиен език и стил" на проф. Андреана Ефтимова 10 години по-късно

Новото допълнено и преработено издание на учебника с подзаглавие "Теория и съвременни практики" включва опита от още 10 години преподавателска практика във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, нови примери и явления от реалната журналистическа реч. Що се отнася до езиковата подготовка на студентите, проф...

публикувано на 11.06.24 в 13:25

В Япония елени и сърни преяждат с бисквити и слушат Бетовен

Всички са чели или поне виждали снимки на елени и сърни, които ядат от ръцете на възторжени туристи в старата японска столица Нара. Но тя далеч не е само място, където се разхождат свободно грациозните животинки, ами си е съвсем истински град с училища, болници, магазини и население от 350 хиляди души. Храмът Кашихара Джингу се смята за мястото,..

публикувано на 11.06.24 в 09:05
Добрина Иванова

Еврика! Успешни българи: Добрина Иванова

Научната ѝ ръководителка доц. Нина Кънева я нарича "диамант". Така я наричат и други нейни преподаватели. А иначе тя е студентка по химия в СУ "Св. Климент Охридски" и носителка на именната стипендия "Акад. Ростислав Каишев", която Фондация Еврика връчва на студенти с постижения в областта на химията.   Докато е била ученичка, никога не е..

публикувано на 10.06.24 в 17:00