Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талант, любов, кино и много творчески моменти заедно

Тя е сценарист, продуцент, работи в Института по изследванията към БАН, написала е историите на филми като "Малката маркиза" за живота на талантливата българска писателка Фани Попова-Мутафова, който беше представен на последния Фестивал за документално кино "Златен ритон", както и любопитният – "Стражарите на нашата съвест" за необичаната от никого професия "контрольор в градския транспорт". Те бяха високо оценени от критици и публика.

Той е режисьор на един от най-харесваните и емоционални български игрални филми – "Писма от Антарктида", отличен с множество награди.

Теодора Стоилова - Дончева и нейният съпруг Станислав Дончев са гости в "Моето семейство".

Кои са те в живота, как съвместяват семейство, грижи за малкия им син и любов към киното – чуйте разговора от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иванка Динева: Един донор спасява до 8 човешки живота

В Световния ден на трансплантираните атлети в "Семейно радио" гостува Иванка Динева, директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" – с равносметка след приключването на Вторите национални спортни игри за трансплантирани в Югозападния университет "Неофит Рилски" през май. "Когато встъпих в длъжност видях с очите си колко се радват..

публикувано на 08.06.24 в 13:04
Златко Желев, Мария Мира Христова и Иво Тодоров (от ляво надясно)

За розите и тръните

Семейство на Дигитална дирекция на БНР гостува на "Семейно радио" и отваря вратите към професионалното си ежедневие с участието на: Иво Тодоров, Златко Желев, Димитър Ганев и Диана Костова.  Тръгвайки от израза "роза между тръни" (англ. ез. a rose among the thorns), поглеждаме зад кадър към подкастите: "Патрулът", "Туристът", "Гласовете на радиото",..

публикувано на 08.06.24 в 12:35

Дискриминация и обезщетения

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" д-р Орлин Колев , експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Кл. Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Иван Тодоров от София: След..

публикувано на 07.06.24 в 15:15

Пандемия ли е насилието: Битката на една майка със съдебната система – втора част

Пандемия ли е насилието? Частният случай на Биляна Борисова и Валентина Десова от град Шумен. Продължаваме темата от 31 май. В предаването от 31 май се засяга частният казус на Биляна Борисова от Шумен – майка на две деца. Тя разказа за своята битка със съдебната система. Биляна Борисова твърди, че е несправедливо обвинена от бившия си мъж в домашно..

публикувано на 07.06.24 в 12:40
Димитър Николов (в ляво)

Димитър Николов: Община Бургас се управлява с любов, екип и доверие

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" в Бургас гостува кметът на града Димитър Николов. Той споделя за предизвикателствата и приоритетите в управлението на Общината и подчертава значението на усилията и сътрудничеството в постигането на успехи. "Такава община се управлява с любов, с екип и с доверие, с много усилия, със скъсани нерви и много..

обновено на 06.06.24 в 10:55