Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Елена Инфантино снима спагети-уестърн с Рон Мос

4
Снимка: личен архив на Мария Елено Инфантино

Точно преди две години певицата и актриса Мария Елено Инфантино първо в "Покана за пътуване" сподели идеята си да изнесе у нас спектакъл с близкия си приятел Рон Мос, по-известен като Рич Форестър от "Дързост и красота". В разгара на ковид-заключването мечтата ѝ звучеше почти налудничаво, но тя не само я реализира в античния театър в Пловдив, ами успя да превърне Рон почти в жител на България. При второто ни интервю разговаряме с Мария Елена за богатия ѝ опит на Оскарите. Тя неизменно е част от партитата около бляскавата холивудска церемония в последните десетина години.

Младата дама е родена в семейството на един от най-големите тенори на ХХ век – Луиджи Инфантино и българското сопрано Райна Николова. Баща ѝ е близък приятел с Лоурънс Оливие, а Мария Калас му е варила супа. Мария Елена твърдо бяга от певческата кариера, но как да скрие мощния си и запомнящ се глас, сякаш създаден за джаз и R&B.

Пред БНР Мария Елена Инфантино разкрива трепетите в Кодак тиътър, но и нейният живот тече като на кино. Ходила е на детска градина във Виена, завършила френски лицей в Рим и актьорско майсторство в Лондон. За 50-годишнината на "Бийтълс" тя пее в "Роял Албърт хол". На третия месец от преселването си в Лос Анджелис играе три представления на моноспектакъла си за Едит Пиаф в "Мерилин Монро тиътър" на института "Лий Страсбърг" и публиката ѝ става на крака. През 2011 година е номинирана за "Грами" в категория "Международен артист". И през целия холивудски период от живота си пее на партита, съпътстващи церемонията на Оскарите.

Г-ца Инфантино не само е една от малкото българки с неизменно присъствие на червения килим, ами се изявява и като актриса. Режисьор на уестърна "Отхвърлени" е приятелят ѝ Рон Мос, който след като участва в 6388 епизода на "Дързост и красота" се е отдал на музиката, винопроизводството в Италия и продуцирането на филми. Освен Мария Елена в лентата има роля и съпругата му, някогашния модел на Плейбой Девин Деваскес.

За повече любопитни подробности – чуйте звуковия файл.

Снимки: личен архив на Мария Елено Инфантино




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Рисуващите артисти" – микс от индивидуалности

Изложбата "Рисуващи артисти" в софийската галерия "Финес" обединява десет български актьори в любовта им към изобразителното изкуство. Организирана е от Олег Чернев, който вече има три самостоятелни експозиции на фотопейзажи, а идеята е заимствана от инициативата на Игор Марковски "Пеещи артисти". "Трябваха 18 месеца, за да се стигне до..

публикувано на 20.05.24 в 14:20

Изложбата "Великден" представя най-новите творби на Велин Динев

В рубриката "Културен код" на предаването "Terra Култура" се насочваме към изложбата "Великден" на художника Велин Динев в столичната галерия "Сердика". Изкуствоведката Диана Драганова-Щир коментира симфонията от платна, асонанси и света в митове и легенди, пресъздадени от автора. В предаването се включва и самият Велин Динев. В ателието си..

обновено на 20.05.24 в 12:58
Мария Мира Хрисова и Нейка Кръстева (от ляво надясно)

Нейка Кръстева представя Илия Темков – един рицар на музиката

Странният мъж на масата до прозореца, който говори за музика – това е диригентът, музиковедът, просветителят, основателят на Международния фестивал "Мартенски музикални дни", основоположникът на музикално-образователните лектории в България Илия Темков. В "Terra Култура" разговаряме с Нейка Кръстева , журналист и автор на книгата "Илия Темков –..

публикувано на 20.05.24 в 11:30

Теодора Чичанова – българката, която покори испанския фестивал "Las Fallas"

Испанският фестивал "Las Fallas" е симфония от цветове, изкуство и веселие. Празникът на пролетта във Валенсия олицетворява душата на испанците и е част от списъка на световното нематериално културно изкуство на ЮНЕСКО. Основна атракция на фестивала са традиционните гигантски фигури, наречени "фаи".  Те носят настроение, като шестват из града, а..

публикувано на 20.05.24 в 10:25
Влади Въргала (вляво) и Антон Митов

Антон Митов представя: Влади Въргала – актьор, режисьор, сценарист и художник

Владислав Карамфилов или както е известен – Влади ОоооВъргала, е завършил  НАТФИЗ  със специалност " Актьорско майсторство " за драматичен театър в класа на проф.  Стефан Данаилов  през 1992 година. В началото на 90-те години се присъединява към екипа на студентското предаване " Ку-ку " и започва да прави първите комедийни скечове в него.  Един от..

публикувано на 20.05.24 в 10:10