Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допирните точки между дизайн, семиотика и дипломация в изложбата "Визия за дипломация"

Ерина Боянова
Снимка: @culturalinstitute.mfa

"Визия за дипломация" е най-новата самостоятелна авторска изложба на графичния дизайнер и семиотик Ерина Боянова, която е открита в столичната галерия "Мисията". Изложбата включва 20 пана от сферата на приложната графика, представящи система за визуална комуникация. Открояват се графични компоненти, логотипи, иконични и шрифтови композиции, плакати. Всички те предават посланието за ролята и смисъла на спорта.


Проектът е посветен на 75-годишнината на ЮНЕСКО и 60-годишнината на Музея на спорта в България и се реализира с подкрепата на ЮНЕСКО. Повече за концепцията на изложбата "Визия за дипломация" за допирните точки между дипломацията и визуалната комуникация организирани в общата рамка на музейното пространство ще разберем от автор Ерина Боянова.


Снимки: ФС на Държавен културен институт към Министъра на външните работи
По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сборник разкази на Ангел Г. Ангелов за любовта

Излезе новата книга на Ангел Г. Ангелов "Басейнът, както и други разкази за любовта". Тя беше представена на премиерата от доц. Морис Фадел. Както той отбеляза, темата за любовта е често срещана в произведенията на писателя, но това е "невъзможната любов", по заглавието на друга негова книга. Жанрът на разказа привлича Ангел Г. Ангелов, той е издал..

публикувано на 08.06.24 в 09:27

Цяла седмица театрален празник във Враца

Със спектакъла "Кралицата майка" на Театър "Българска армия" ще бъде открит на 10 юни Националният фестивал на малките театрални форми във Враца. Той е най-старият театрален форум в България и тази година е 34-тото му издание. В седемте фестивални дни до 16 юни зрителите ще имат възможност да видят 14 постановки, избрани от селекционерите Мирослава..

публикувано на 08.06.24 в 08:50

За гласувалите с усмивка

В редакция "Хумор и сатира" смятаме, че гласуването е не само право, но и задължение, най-вече пред самия себе си. Тази неделя след новините в 18 всички, които са гласували в неделя ще получат по радиото по една усмивка, която изглежда така: - Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Милка..

публикувано на 07.06.24 в 17:30

"В очакване на Годо" отново провокира въпросът за чакането

Предстои премиера на представлението "В очакване на Годо" на сцената на кино-театър "Освобождение". Сценичната версия прилага подхода на театъра на абсурда, присъщ за Самюел Бекет, но използва и съвременни театрални техники и препратки. Въпросът за чакането през търсенето на себе си е поставен актуално през погледа на всички персонажи. Повече за..

публикувано на 07.06.24 в 17:15

Златните години на българското графично изкуство

70 творби на 35 български художници от три творчески поколения представя най-новата постоянна експозиция "Графика и живопис" на Градската художествена галерия "Борис Георгиев" – Варна.   Знаковата изложба включва всички стилови и пластически направления в българското графично изкуство – фигуративизъм, експресионизъм, сюрреализъм,..

публикувано на 07.06.24 в 17:00