Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нотариус Камен Каменов отговаря на слушателски въпроси

Покупко-продажба, прехвърляне и заверка на пълномощно

Снимката е илюстративна
Снимка: Георги Нейков

Нотариус Камен Каменов отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида".

Весела Коцева, София: Задължително ли е прехвърляне на наследени автомобили? Баща ѝ е починал и оставил 8 МПС. Наследници са трима, като двама са упълномощили третия да се разпорежда, както намери за добре с автомобилите. Необходимо ли е да бъдат сменени талоните на всички МПС в КАТ с имената на наследниците, или е възможно да бъдат оставени с името на починалия и да бъдат продадени с удостоверие за наследници?

Асен Дукенчи, Шумен: Възможно ли е нотариус да завери пълномощно, което не е подписано пред него? Става въпрос за пълномощно, което ще послужи за издаване на задграничен паспорт на дете. Пълномощното се изготвя от адвокат и ще се изпраща в чужбина електронно.

Албена Стоянова, София: Имам въпрос за изповядването на сделка за покупко-продажба дарение прехвърляне на имот. Прочетох, че тези сделки се извършват от нотариуси, в чиито райони се намира имотът. Трябва ли да си търся нотариус според адреса на кантората му?

Венцислав Костов, Банкя: За покупко-продажба по време на доброволно погасяване на дълг към частен съдебен изпълнител. Имам договорка с частен съдебен изпълнител за доброволно плащане и всеки месец си внасям доброволно парите. Имам автомобил на мое име, закупен след запора и никога преди това не съм имал автомобил. Мога ли да си мина при нотариус без притеснения и да си продам автомобила?

Чуйте отговорите на нотариус Камен Каменов в звуковия файл.

Снимка – БНР
По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Студентите от ЛТУ канят на Седмица на ландшафтната архитектура

От 2006 година април се отбелязва като световен месец на ландшафтната архитектура, а в София от 22 до 26 април студенти от 5 курс от Лесотехническия университет организират традиционната "Седмица на ландшафтната архитектура". От 2009 г. винаги през април бъдещите ландшафтни архитекти заедно със свои преподаватели и с представители на професията..

публикувано на 20.04.24 в 12:15
Андрей Янкулов

Лица на висши държавни длъжности не би следвало да завеждат "дела шамари" срещу журналисти

Поредното "дело шамар" (SLAPP)* срещу журналисти – защо точно сега външният министър Калин Стоянов заведе граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева срещу журналистите от BIRD.bg Атанас Чобанов  и Димитър Стоянов , по какво си приличат " делата шамари" със заплахите срещу магистрати и защо има постоянен двоен стандарт в прокуратурата  –..

публикувано на 20.04.24 в 08:45
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Войните на Русия с Украйна и Иран с Израел са прокси войни

Израел и Иран в центъра на вниманието на света днес. Изместиха ли събитията в Близкия изток Украйна? Каква е връзката между САЩ, Русия и войната в Украйна с конфликта между Иран и Израел, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Христофор Караджов , преподавател по журналистика в Калифорнийския университет.   Връзката между Иран – Израел..

публикувано на 19.04.24 в 18:10

Маргарита Шурупова: Голям срам е, че не успяхме да спрем Путин навреме

Проектът "Очевидците на 24 февруари"  навършва две години през тази седмица.  Негов автор е руската журналистка Маргарита Шурупова , която избяга от Русия в България два месеца след началото на войната в Украйна, 2022. Тогава Маргарита започва да прави интервюта с руски и украински бежанци ,  пръснати из цяла Европа и САЩ. До този момент е..

публикувано на 19.04.24 в 16:00
Димитър Главчев и Румен Радев

Възможна ли е конституционна криза?

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" д-р Орлин Колев, експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Кл. Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Георги Слатински от София: Ако..

публикувано на 19.04.24 в 15:00