Колоритни коне, риби и дървета в изложбата за Коледа на Владимир Чукич

Известният кърджалийски художник Владимир Чукич открива изложба в Пловдив днес: "Обикновено в галерия "Дяков" в Пловдив правя пролетта, но тази година се промени схемата и сега съм за Коледа. Представям 32 работи, 3 графики, по-големи от най-новите..

публикувано на 07.12.23 в 11:00

Детска книга с кауза от Божидара Ангелова представиха в София

Книгата за деца със заглавие „Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти“, чийто автор е кърджалийската детска писателка и поет Божидара Ангелова, бе тържествено представена в София. Изданието ще се разпространява с цел набиране на..

публикувано на 02.12.23 в 13:35
чителище

В Хухла посвещават вечер на поета Петър Василев

В ивайловградското село Хухла ще настане истински празник в събота вечер 25 ноември. Тя е посветена на наследството на поета, роден и отрасъл в Хухла Петър Василев. В местното читалище "Хохла" приятели на Петьо Тонев от Ивайловград ще рецитират негови..

публикувано на 23.11.23 в 09:24

Кърджали се включва в "Нощ на театрите" с "Хензел и Гретел"

Кърджали се включва в тазгодишното 11-о издание на проявата "Нощ на театрите" с представление за най-малките зрители.  В Кукления театър всички желаещи могат да се потопят в приказния свят на Братя Грим с "Хензел и Гретел". Спектакълът е от от 11 часа..

публикувано на 18.11.23 в 09:43

"Тайната вечеря на Дякона Левски" представя театърът в Кърджали

„В „Нощта на откровенията“ само един е верен на истината и народа си... Моментът, в който Дяконът ще изповядва сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на въпросите за предателството, за идеалите, за цената на свободата...

публикувано на 16.11.23 в 10:00
Всяка година фестивалът завършва с обща снимка на участниците

За осми път фестивалът "Перпера" популяризира българския танцов фолклор

За осми път Кърджали е домакин на Фолклорния фестивал на любителските клубове по народни танци „Перпера“. Той ще се проведе в събота, 11 ноември, и ще събере танцьори самодейци от цялата страна. Организатори на събитието са Тракийското дружество..

публикувано на 10.11.23 в 15:52
Виолина Василева-Александрова

Актьори и публика градят спектакъл на сцената на ОДК в Кърджали

Театър, в който участва и публиката представят на сцената на Общински детски комплекс /ОДК/ Кърджали доброволците от Общински съвет за наркотични вещества на 6 ноември от 14 часа. В авторския спектакъл „Наследени сенки“ учениците ще покажат свои..

публикувано на 06.11.23 в 01:20

Спектакълът „Всичките наши тела“ гостува на кърджалийска сцена

„Всичките наши тела“ по текстове на Георги Господинов гостува тази вечер в Театрално-музикален център - Кърджали. Представлението е на ямболския драматичен театър „Невена Коканова“. Това съобщи Румяна Стефанова, която следи отблизо целия процес по..

публикувано на 02.11.23 в 10:31

Представят най-добрите творби в изложбата "Избрано"

Международната инициатива на двамата кърджалийци Антон и Любка Савови „Международен Фото салон Пловдив’2023“ тази година реализира юбилейното си 10-то издание и както всяка година отново гостува в родния град за Деня на Кърджали в партньорство с Арт..

публикувано на 23.10.23 в 13:44

Представят новоизлязлата книга на проф. Пимпирев в Кърджали

По повод 110-годишнината от създаването на НЧ „Обединение 1913“ в Кърджали ще бъдат представени новоизлязлата книга на полярника проф. Христо Пимпирев и поредния печат на „ Антарктида - Окото на Космоса“ на проф. Боян Биолчев. Това ще стане в..

публикувано на 13.10.23 в 16:18
Ваклуш Толев

Прожектират документалният филм "Ваклуш"

След ден в Кърджали ще се състои безплатна прожекция на филма „Ваклуш“. Лентата е снимана в продължение на 20 години. Част от музиката, която звучи в него е подарък от Теодосий Спасов. „Ваклуш Толев е известен като Учителят на мъдростта, и е една..

публикувано на 13.10.23 в 14:37

Виктория Бешлийска: Да словотворим, не да приемаме безкритично чуждиците

Писателката Виктория Бешлийска се срещна с кърджалийските почитатели на книгата, за да представи популярните си романи “Глина” и “Сърце”. Представянето бе посветено на Деня на Кърджали, 21 октомври. Пред препълнената зала в читалнята..

публикувано на 04.10.23 в 14:09

В Дом на културата откриха 16-ото издание на Европейския Екологичен фестивал "Зелена вълна 21-ви век"

С прожекции на кратки документални филми и видеа на екологична тематика и за защита на населението от бедствия и катастрофи започна днес 16-то издание на Европейския Екологичен фестивал "Зелена вълна 21-ви век".  Той се провежда в Дома на културата...

публикувано на 28.09.23 в 11:05

"Пантеон на Българското Възраждане" разказва за знайни и незнайни герои

По повод 22 септември – Деня на независимостта, във Военния клуб в Кърджали беше представена изложбата „Пантеон на Българското Възраждане“. В нея са изложени снимки и документи за познати и не толкова познати дейци на Възраждането от всички сфери..

публикувано на 21.09.23 в 15:58
Кметът на с. Момчиловци Сийка Суркова и Ненчо Илчев прерязват лентата на откриването на Музея на магията

Ненчо Илчев: Аз съм щастлив човек. Благодаря на Господ за сбъднатата мечта

„Олекна ми. Свърших една работа, която много години исках да стан. Аз съм един щастлив човек“. Така определи актьорът и илюзионист Ненчо Илчев откриването на Музея на магията  в родното му село Момчиловци. Това беше мечта на артиста от дълги години,..

публикувано на 05.09.23 в 21:44
Изложба в читалището в кв. Райково в Смолян представя Човека Стефан Данаилов

Иван Стоименов: Да бъдем като Ламбо – отдаден човеколюбец

Опитах се да направя една изложба, в която да покажа Човека Стефан Данаилов. Всички го познаваме като актьор и го обичаме, като политик, но малцина са тези, които са успели да се докоснат до него като човек. Така описва мотивите си авторът Иван..

публикувано на 01.09.23 в 23:08

Откриват шестият фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Шестият международен фестивал на киселото мляко започва днес от 17 часа в смолянското село Момчиловци . Това каза в ефира на Радио Кърджали кметът на селото Сийка Суркова .  Фестивалът беше прекъснат за три години заради пандемията от коронавирус...

публикувано на 01.09.23 в 13:17

В Хасково започва националeн пленер по живопис „Цветовете на града”

„Цветовете на града“ е темата, която тази година предизвиква творческия талант на художници от цялата страна. Те участват в Националния пленер по живопис „Цветовете на града”. Той се организира от Община Хасково, в партньорство със Сдружение „Дружество на..

публикувано на 30.08.23 в 09:59

Нели Шекерлетова: Четенето ни прави по-добри

Нели Шекерлетова: Четенето ни прави по-добри Четенето на книги прави хората по-добри. В това е категорична дългогодишната библиотекарка в регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ в Кърджали Нели Шекерлетова. Тя е на 78 години, а зад гърба си има..

публикувано на 09.08.23 в 16:12

Фолклорен ансамбъл "Орфей" ще представи България на престижен фестивал в Белгия

Представителният фолклорен ансамбъл „Орфей“ към Дома на културата в Кърджали е единственият български участник на престижния Международен фестивал в Намюр, Белгия, който ще се проведе в пет последователни дни от 15 август. Фестивалът се..

публикувано на 27.07.23 в 16:26