Община Ардино и синдикати със съгласие за подписване на нов колективен трудов договор

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе работна среща с ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати. На срещата се оформи съгласие относно подписването на новия колективен трудов договор  между кмета на общината инж. Изет Шабан и..

публикувано на 05.12.23 в 16:17

"Лукойл" обмисля продажба на бизнеса си в България

"Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си в България, като с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни възможности, "включително продажбата на бизнеса". Това се казва в съобщение, публикувано на..

публикувано на 05.12.23 в 16:04

Започна Националната благотворителна кампания на МВР

 Юбилейното 20-о издание на Национална благотворителна кампания на МВР започна. С признателност към съмишлениците и гордост от изминатия път през 2023 г. отбелязваме 20-ата годишнина от създаването на Националната благотворителна кампания за..

публикувано на 05.12.23 в 15:54

ДГ "Чайка" с благотворителен базар в помощ на малкия Мурад

Детска градина “Чайка” в Кърджали се включва в благотворителната кампания на Община Кърджали  за набирането на средства за изследвания, определяне на диагноза и лечение на малкия Мурад - дете в тежко здравословно състояние без ясна диагноза...

публикувано на 05.12.23 в 15:00
Даниел Делчев, зам.-кмет на гр. Кърджали

Очаква се поетапно саниране на обществени и жилищни сгради в Кърджали

Очаква се до края на годината да станат ясни колко и кои жилищни блокове ще бъдат санирани в Кърджали. В момента текат последни уточняващи въпроси относно непълна информация за обследването на сградите, това заяви на първата си пресконференция зам.- кмета..

публикувано на 05.12.23 в 14:45
Бончо Бонев, Ерол Мюмюн, Атанас Митрев и Агоп Узунбохосян (от ляво надясно)

Олимпийският медалист Атанас Митрев: Астрономията е велика

Бронзовият медалист от 27-та Международна олимпиада по астрономия, десетокласникът от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали Атанас Митрев, беше поздравен за успеха си от кмета на общината Ерол Мюмюн. Наско беше за поредна година част от..

публикувано на 04.12.23 в 21:37

Коледният град в гръцкия град Драма навършва 20 години

Тази година популярният и сред кърджалийци Коледен базар Онируполи в Драма, Гърция навършва 20 години. Най-големият коледен парк Онируполи (в превод Град на мечтите) в Северна Гърция отваря врати днес, 2 декември и ще приема посетители до 7 януари.  За..

публикувано на 02.12.23 в 16:13

Британската схема за издаване на визи за болногледачи се използва за трафик на деца

Британската схема за издаване на визи за болногледачи се използва за трафик на деца в Обединеното кралство, предупреди главният правителствен съветник по въпроси на миграцията. Вестник "Таймс" пише, че проф. Брайън Бел, председател на Консултативния..

публикувано на 02.12.23 в 13:43

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, съобщи БНТ като се позова на началникът на протокола на Светия Синод Емил Велинов. Патриарх Неофит беше приет във ВМА заради белодробно заболяване. Негово Светейшество е в лечебното заведение от поне 10 дни и..

публикувано на 02.12.23 в 13:00

Габриела Руменова: Проверете туроператора и местата за настаняване преди резервациите за празниците

Когато планираме резервация за празниците, трябва много внимателно да огледаме всеки детайл в офертите и да проследим как той е пренесен в договора и във ваучерите, които ще ни бъдат издадени за предплатените услуги. Това каза по bTV радио създателят на..

публикувано на 29.11.23 в 10:52
яз. Студен кладенец

Граждани почистват брега на яз. Студен кладенец до Широко поле

Доброволци организират почистване на бреговата ивица на яз. "Студен кладенец" до "Кораба" край село Широко поле. Акцията започва тази неделя (26.11.2023 г.) от 10:30 часа, съобщи Метин Халил, организатор на инициативат. Сборен пункт до потопения кораб...

публикувано на 24.11.23 в 13:35

Пеликанът от Завоя се възстановява в "Зелени Балкани" - Стара Загора

Простреляният пеликан до село Завоя се възстановява в спасителен център за диви животни “Зелени Балкани” в Стара Загора. Това съобщи д-р Руско Петров. Сигналът за пострадалата птица е подаден от ветеринарния техник Павел Хайтов. От “Зелени Балкани” са..

публикувано на 23.11.23 в 18:44

Безплатни шахматни занимания започват в Момчилград

Безплатни шахматни занимания за децата на Момчилград стартират от началото на 2024 година. Желаещите да тренират ще бъдат обучавани от треньор по шахмат в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Те ще се учат да подреждат и местят фигурите, а по-напредналите..

публикувано на 23.11.23 в 16:06

В община Стамболово ще работят за осветлението

Кметът на община Стамбалово Аднан Ялдъз, каза, че продължават да работят за разрешаването на един от най-наболелите проблеми в общината – уличното осветление в населените места. Той допълни, че целта е да спестят близо 60 хиляди лева. " Имахме проблеми..

публикувано на 23.11.23 в 14:39

Депутатите обсъждат създаване на временна комисия за действията на МВР на протеста на феновете

Депутатите ще обсъдят предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България" да бъде създадена анкетна комисия за полицейското насилие по време на протестите миналия четвъртък срещу ръководството на Българския футболен съюз. Предложението за..

публикувано на 23.11.23 в 10:24
Андреана Трифонова, Фондация

Подкрепа за Дивечовъден участък "Студен кладенец" изразиха от Фондация "По-диви Родопи"

От Фондация „По- диви Родопи“ изразяват своята подкрепа за ръководството на Дивечовъден участък „Студен кладенец“. Тя идва след протестите на риболовците от Момчилград, които недоволстват от управлението на еленовото стопанство и от отношението на..

публикувано на 21.11.23 в 17:22

Осъдиха 50-годишен за грабеж и опит за изнасилване

50-годишен мъж бе признат за виновен и осъден на 8 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за грабеж и опит за изнасилване. Осъдителната присъда е постановена на 21 ноември от Окръжния съд в Кърджали "по отношение на Т.М.К.,..

публикувано на 21.11.23 в 15:28

Полицията проверява кой рани розов пеликан край Завоя

Досъдебно производство за повреден розов пеликан е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Окръжна прокуратура.  Инцидентът с ранената птица, която е европейски застрашен вид, е станал през месец октомври в района на село Завоя.  Разследващ..

публикувано на 21.11.23 в 12:14

"Хамас" обяви, че е близо до споразумение с Израел

Ръководителят на "Хамас" Исмаил Хания заяви, че палестинската въоръжена групировка е близо до споразумение за примирие с Израел, предаде Ройтерс. Сраженията в северните части на анклава продължават на фона на дипломатическите усилия за договаряне..

публикувано на 21.11.23 в 09:00
Мария Колева

Мастър Лечев: Мария, ти си фурия, ти си циклон. Отиваме на финал

Въпреки че е толкова нежна и крехка, Мария е едно гласище, което трябва да излезе, да се покаже на света . Това е един от мотивите на Илияна Типова, редактор в Радио Кърджали – „Гласът на Родопите“, да запише Мария Колева за кастинг в „Гласът на..

публикувано на 20.11.23 в 00:58