Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се обстановката в Смолянска област

Нормализира се обстановката в Смолянска област. Бедственото положение обаче ще остане в сила, докато се отворят всички пътища и се възстанови тока във всички населени места. Заместник-областният управител Андриян Петров уточни, че основният туристически поток вече се е изтеглил. Някои селища се захранват с електричество от агрегати и все още има населени места без ток. Ако не бъде възстановено електрозахранването в близките часове, там също ще бъдат доставени агрегати. 
Усложнена остава обстановката в община Сърница, където второ денонощие не може да бъде открита аварията по електрическото трасе Сърница - Медени поляни. Работата там е затруднена заради трудно проходимия планински терен. Разчистен е пътят до хотелите край язовир Доспат, където имаше блокирани от снега туристи.
По-рано областният управител на Смолян Недялко Славов съобщи, че във всички населени места на община Доспат електроснабдяването е възстановено.
Не повече от 10 в Смолянска област са населените места без ток, главно малки села в общините Смолян и Борино. Нормализира се ситуацията и по пътищата, каза областният управител.
Бедстващата област е осъмнала без валежи от сняг и дъжд. Няма постъпили сигнали за инциденти и бедстващи хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Момиченцето, което беше прието в болница със съмнение за остра вяла парализа, е изписано

10-годишното момиченце от Кърджали, което беше прието в болница в Пловдив със съмнение за остра вяла парализа (детски паралич), е изписано. Лекарите са установили, че става въпрос за атипична лицева болка и възпаление на лицев нерв, това съобщи д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ-Кърджали. „От епикризата, която дойде от клиниката по..

публикувано на 07.10.24 в 17:34

Спецакция на полицията по линия на ROADPOL стартира в област Кърджали

Акцент в проверките са неизползването на предпазни колани  и каски от шофьорите на автомобили и мотоциклети, обяви главен инспектор Николай Дачев, началник на сектор „Пътна полиция“.  Глобата за непоставен колан е 50 лв. и отнемане на 10 контролни точки, а за използване на мобилен телефон - 50 лв. и отнемане на 8 контролни точки, посочи..

публикувано на 07.10.24 в 16:54

Kрай Дяволския мост откриха алпийски тролей

Нова атракция привлича любителите на силни усещания в Източните Родопи.  В района на Дяволския мост край Ардино вече работи алпийски тролей, който създава у туристите чувството за летене. Само за няколко дни над 100 души изпитаха своята смелост. Чрез тролея Общината в Ардино иска да развие туризма в района като привлече още повече посетители...

публикувано на 07.10.24 в 14:35

Първи случай на остра вяла парализа регистрираха в РЗИ-Кърджали

Първи случай на остра вяла парализа за тази година регистрираха в РЗИ-Кърджали. Заболяло е 10-годишно момиченце от Кърджали, на което не е поставена доза ваксина срещу полиомиелит, или иначе казано детски паралич.  Детето е настанено за лечение в Пловдив, съобщи д-р Кадрие Христова, директор на дирекция "Контрол на заразните болести" в..

публикувано на 07.10.24 в 14:12

В РИК Кърджали са подадени 7 жалби от една политическа сила

Общо 7 са жалбите до РИК Кърджали, свързани със съставите на СИК. Това обяви в ефира на Радио Кърджали председателят на РИК Беркант Барзат. Беркант Барзат: „Претенциите главно са от една политическа сила за разпределението на поименния състав. В жалбата си те твърдят, че те представляват една парламентарна представена партия и имат право..

публикувано на 07.10.24 в 13:57

Изграждат площад със сцена в Черноочене

Община Черноочене откри строителна площадка за изграждане на площад в кв. 7 в централното село на община Черноочене. Представители на ръководството на местната администрация и представител на фирмата изпълнител бяха на откриването. Предвижда се премахването на две неизползваеми съществуващи сгради – старата баня и старите обществени тоалетни и..

публикувано на 07.10.24 в 11:12
Биршен Ибрямова

Биршен Ибрямова: Не съм уплашена

Не съм уплашена, това обяви в ефира на Радио Кърджали Биршен Ибрямова, която обяви гладна стачка в подкрепа на съпруга си Джейхан Ибрямов, който беше задържан с белязани банкноти. „При среща с мъжа ми той каза, че всичко е абсолютна постановка. Лицето, което се твърди, че му е дал тези пари е в ареста с обвинения за тежки престъпления. Не..

публикувано на 07.10.24 в 10:45