Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинирани са 93,8 процента от децата в област Кърджали


93,8 процента от децата, които подлежат на ваксинация срещу морбили в област Кърджали, са ваксинирани. Това съобщи д-р Виктор Кирчев, директор на Регионалната здравна инспекция за Радио Кърджали.  Добър ли е този процент на ваксинация? Д-р Кирчев: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Онлайн търговията също подлежи на регулация

Комисията за защита на потребителите (КЗП) провежда кампания за проверка на онлайн магазини по отношение за обявените от тях летни намаления на цените. Проверяват се най-вече търговията с дрехи и обувки. Времето е избрано неслучайно, защото към края на лятото се правят много намаления на летни стоки, обясни пред БНР-Радио София Христо Трендафилов,..

публикувано на 26.08.24 в 16:42

Две момчета от Смолянски предотвратиха голям пожар

Двете момчета снощи към 17.30 ч били на терасата на къща, на ул. "Станковица", когато видели гълъб да се удря в кабели на електрически стълб, в непосредствена близост до боровата гора край къщите. Птицата се заплела в жиците и от електропровода започнали да излизат искри. За секунди тревата се запалила и пламнал пожар. В близост имало стари дървени..

публикувано на 26.08.24 в 15:36

Търговията с криптовалута в България ще бъде регулирана със закон

Търговията с криптовалута в България ще бъде регулирана със закон. Предложението за Закон за пазарите на криптоактиви трябва да въведе някои европейски регулации, пишат в мотивите си вносителите. Общественото обсъждане е до средата на септември. Комисията за финансов надзор (КФН) ще контролира всички дейности на създателите на токени и доставчиците на..

публикувано на 26.08.24 в 14:54

КНСБ: Минималната работна заплата за 2025 година трябва да бъде 1077 лв.

1077,65 лева вместо досегашните 933 трябва да бъде минималната работна заплата за страната за 2025 година. Това сочат сметките на КНСБ, с които "Хоризонт" разполага.  От синдиката припомниха, че до 1 септември е законовият срок, в който социалният министър Ивайло Иванов трябва да подготви правителственото постановление, в което да се запише новият..

обновено на 26.08.24 в 14:44
Румен Гайтански

Румен Гайтански обжалва мярката си за неотклонение

Задържаният под стража Румен Гайтански-Вълка обжалва най-тежката мярка за неотклонение, наложена му преди седмица от Софийският градски съд, съобщава БГНЕС. Апелативният съд на София ще заседава по мярката на Гайтански на 27 август, вторник. Бизнесменът се предаде на властите на 16 август доброволно, след като бе обвинен в длъжностно присвояване в..

публикувано на 26.08.24 в 14:42

За новият министър на вътрешните работи основният приоритет е да се гарантират честни избори

Номинираният за нов министър на вътрешните работи Атанас Илков заяви пред БНР, че ще работи, за да оправдае очакванията на обществото и да гарантира добър обществен ред, честни и прозрачни избори. Пред репортера на БНР Николай Христов Илков набеляза основните приоритети на МВР през следващите месеци: "На първо място отговорността и на следващо място -..

публикувано на 26.08.24 в 14:00
Кирково

Горно Кирково ще празнува селищния си празник

На 31 август, в село Горно Кирково ще се проведе селищен празник.  "За 6-ти път провеждаме този празник традиционно всяка година в селото. Откриването е от 20 ч. на площада. Подготвили сме гозби по стари рицепти, сладки, баклави, къпани баници, които ще донесат хората от селото. Също така топла скара с 4-5 хиляди кебапчета, кюфтета, бира, безалкохолни и..

публикувано на 26.08.24 в 16:35