Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират улици в община Неделино

Кметът на община Неделино Боян Кехайов подписа осем договора за реконструкция и модернизация на улици на територията на град Неделино и селата Върли дол, Средец,  Диманово, Кочани, Изгрев, Дуня, Бурево, Гърнати, Тънка бара и Върлино.
Общата стойност на инвестицията е в размер 450 000лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

По два златни и сребърни медала за щангистките от Момчилград

Два златни и два сребърни медала завоюваха щангистките на Спортен клуб „Наим Сюлейманоглу“ Момчилград от Държавното лично първенство по вдигане на тежести, което се проведе  в Русе. В състезанието  взеха участие близо 450 тежкоатлети от 20 клуба във всички възрастови групи. В категория до 49 килограма първото място спечели Елена Георгиева. Тя се..

публикувано на 30.06.24 в 11:14

КЕВР окончателно определя цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията. Цените ще влязат в сила от утре и ще важат за..

публикувано на 30.06.24 в 10:16

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36

Поскъпват основните храни

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени  (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у..

публикувано на 30.06.24 в 09:26

Времето ще бъде слънчево и топло

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, в следобедните часове ще се понижава. Днес ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°. Топъл ще еденят и в Източните Родопи с максимални температури в Кърджали –..

публикувано на 30.06.24 в 08:09
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Избират новия български патриарх (Обновена)

Започна Патриаршеският църковен събор, който днес трябва да избере новия водач на Българската православна църква. Претенденти за поста са трима митрополити - Григорий, Даниил и Гавриил, а кой от  тях ще заеме мястото на починалия през март тази година Патриарх Неофит, ще определят с тайно гласуване 140 -те духовници и миряни -..

публикувано на 30.06.24 в 07:59

Клиентът не е задължен да заплаща пластмасовите торбички, ако не е уведомен

Клиентът не е задължен да заплаща пластмасовите торбички, освен ако не  е уведомен на видимо място за това. За нелоялна практика на хранителна верига сигнализират хора в "Ние потребителите". Габриела Руменова, основател на платформата коментира: Габриела Руменова, основател на платформа "Ние,потребителите". " Хората твърдят, че установяват тази такса,..

публикувано на 29.06.24 в 18:22