Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес влизат в сила промени в Закона за енергетиката

Снимка: БГНЕС

От днес влизат в сила промени в Закона за енергетиката. Според тях всички производители на електроенергия, с интсталирана мощност между 1 и 4 мегавата, могат да излязат на борсата.  Целта е предлагане на допълнителни количества ток през борсата и засилване на конкуренцията. Промените ще засегнат 12 централи с високоефективно комбинарано производство и 360 централи с възобновяеми енергийни източници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Поскъпва кафето в Гърция

Кафето в Гърция поскъпва рязко както в магазините, така и в зведенията. Собствениците на кафенета очакват отлив на клиенти.  Цената на кафето на едро е нараснала с между 45 и 65%, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ. Очаква се това да доведе до рязко поскъпване на всички видове кафе в магазините, както и с поне 50 на сто по-високи цени в кафенетата...

публикувано на 25.08.24 в 14:34

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до Пловдив жена

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.  Спасителната мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената, която страда от епилепсия, е получила и кръвоизлив в мозъка и е била интубирана.  Била е намерена от съседи паднала на земята в дома си,..

публикувано на 25.08.24 в 14:12

Вдигат уникалните находки от гроба на тракийски войн край тополовградското село Капитан Петко Войвода (видео)

След приключване на проучването днес започна вдигането на уникалните находки от гроба с трупоизгаряне  на тракийски аристократ край тополовградското село Капитан Петко Войвода. Първият накит, който беше вдигнат беше златна огърлица с уникална плетка, инкрустирана с камъни. Особена радост и възклицание на изумление предизвика момента, в който стана..

публикувано на 25.08.24 в 13:43

Турски и български правоохранителни органи засилват сътрудничеството срещу нелегалната миграция

„Повишаване капацитета на органите по сигурността на общата граница между България и Турция и подобряване на сътрудничеството в борбата срещу нелегалната миграция в областите Бургас, Хасково и Ямбол и областите Одрин и Къркларели“ е съвместен проект, който ще се реализира по европейските програми за трансгранично сътрудничество България-Турция..

публикувано на 25.08.24 в 12:40
Джамия в село Дръндар

Депутатът Георги Георгиев: Главният мюфтия подкрепя отстояването на моралните ценности

Главно мюфтийство заяви подкрепата си за отстояването на моралните ценности, които са в основата на доброто възпитание на младото поколение.  Това стана на срещата на главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик с председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов и двама народни представители, един от..

публикувано на 25.08.24 в 12:08

Минимален ръст на цените на някои от основните храни отчита ДКСБТ

Минимално поскъпване на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната през седмицата отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се повиши с 0,01 на..

публикувано на 25.08.24 в 08:53

1030 лева е средната пенсия за стаж и възраст през юли

1030 лева достигна средната пенсия за осигурителен стаж и възраст през месец юли тази година, отчете Националният осигурителен институт. Нарастването е с 13,6 процента спрямо година по рано. Преди осъвременяването на пенсиите от първи юли средният размер на тази за стаж и възраст през юни е 910 лева.  Така ефектът от увеличението на пенсиите,..

публикувано на 25.08.24 в 08:47