Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазят ли кърджалийци парковете си

Езерото с водни лилии в парк Горубсо
Снимка: Георги Аргиров БНР Кърджали



Цъфнаха водните лилиите в езерото в кърджалийския парк Горубсо. Красивата гледка се допълва от плуващите във водата риби и атрактивните две водни костенурки. Всичко това радва жителите на града, но се забелязва, че водата в езерото е замърсена. Какво мислят посетителите на парка за противоречивата гледка може да чуете в анкета на Елена Кьосева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Инж. Ивана Калчева и областният управител Ресми Мурад

Ремонтът на бул. "Беломорски" започва през септември

Ясен е строителят, който ще изпълни основния ремонт на бул. "Беломорски" в Кърджали. Решението за избор на изпълнител на ремонта на бул. „Беломорски“ вече е влязло в сила. Предстои сключване на договор и планиране на начало на строителните работи, обяви областният управител Ресми Мурад след среща с директора на Областно пътно управление инж. Ивана..

публикувано на 03.07.24 в 17:38

Въвеждат мерки за енергийна ефективност в театъра в Хасково

Ремонтират сградата на театъра в Хасково, съобщиха от пресцентъра на общината.  Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на проект „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“. Инвестицията е на стойност малко над 1 050 000 лева.  Средствата са предоставени от Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ)...

публикувано на 03.07.24 в 17:26
Делян Пеевски в НС - 3 юли 2024г.

Пеевски: Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати. И те ще бъдат депутати

Вървим към избори, заяви Делян Пеевски, един от председателите на ДПС, веднага след гласуването за кандидата за министър-председател, предложен от ГЕРБ-СДС, в пленарната зала: Народното събрание не избра Росен Желязков за министър-председател "България пропусна уникалния шанс да има евроатлантическо правителство... Вторият мандат не може да се..

публикувано на 03.07.24 в 17:15

Президентът Румен Радев: Политическата криза продължава

Президентът Румен Радев обяви, че политическата криза продължава и нейното решаване изисква не само загърбване на личните и партийните интереси, но изисква и адекватност. "Това, което видяхме днес в парламентарния дебат, е, че някак си личните нападки доминираха над политическите тези. Фокусът беше насочен повече върху миналото, отколкото върху..

публикувано на 03.07.24 в 16:58

Аптеките в Ардино се включиха в протест

Двете аптеки в град Ардино се включиха в националния протест на бранша в сряда. Те спряха работа за 2 часа. Причината за това са предложените промени в Наредба 4, с които не става ясно как ще се обезпечи дейността по изпълнение на рецептите.  „Искаме да работим със Здравната каса, но не при тези условия“, заявиха  магистър фармацевтите Ажда Юсеинова и..

публикувано на 03.07.24 в 16:55

Депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за премиер

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98  депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. В кулоарити на парламента лидърът на ДПС Делян Певески коментира, че България е пропусна да има евроатлантическо правителство...

публикувано на 03.07.24 в 16:30
РЗИ-Смолян

В сила са промени в работата на ТЕЛК

Времето за обжалване на решенията на ТЕЛК става общо 14 дни, а не както досега – 28. НЕЛК ще може да връща решение за преразглеждане вече само веднъж, а не както досега неограничен брой пъти. Това са част от промените, които влизат в сила в работата на експертните лекарски комисии.  От 21.06.24 г. на основание изменения в Правилника за устройството и..

публикувано на 03.07.24 в 14:57