Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеймс Артър издава своето детско скривалище в новия си сингъл “Treehouse”

Снимка: Sony Music

Джеймс Артър се завръща в музикалния свят със звездна колаборация и чисто нов сингъл – “Treehouse”. Песента ще бъде част от “YOU” - предстоящият трети албум на артиста, и в нея потенциала си разгръщат американския рапър Ty Dolla $ign и британския новоизгряващ изпълнител Shotty Horroh. С красиво пиано и зареждащ бийт, “Treehouse” напомня на ретро хип-хоп парче или на лежерно позитивен химн за оцеляването.

“Treehouse” е песен за успокоенито – това да отидеш на сигурно място, да откриеш убежище, където да избягаш от всичките си проблеми. Чувството, което песента предава е, че е о'кей да не си о'кей. Просто отпусни товара и отиди на място, което те прави щастлив. Тракът е колаборация с двама невероятни изпълнители в лицето на Shotty Horroh и Ty Dolla $ign, които заедно говорят за това какво представлява за тях къщичката на дървото. Аз мотивирам хората да отркият такова убежище и просто да си починат.“, споделя Джеймс.

“YOU”, третият албум на Артър, излиза на 18 октомври и ще включва хитовите сингли “Naked”, “Falling Like The Stars” и “Empty Space”, както и нови тракове, колаборации с Травис Бейкър от blink-182 и Адам Лазара от Taking Back Sunday. “Озаглавих албума “YOU”, защото за разлика от “Back From The Edge”, който беше биографичен, третият ми албум не е за мен, а за ВАС (YOU)”, добавя Артър.

Историята на Артър е приказка за сбъдването на една мечта – роден в семейство с пет сестри и по-голям брат, той напуска дома си след втория развод на майка си и избира подслон при приемно семейство. На 16 започва да общува по-добре с китарата, отколкото със съученците си, чиито психоатаки го сблъскват с една от верните му спътници до сега – клиничната депресия. Победата в британския X Factor през 2012 г. отваря вратата на Артър към глобалния успех, а артистичният му път до момента е белязан и от няколко стабилни български приятелства, експлозивни концерти тук и колаборация с Михаела Маринова. 

Наскоро Джеймс Артър бе награден с диск за това, че е събрал милиард стрийма в Spotify със световния си номер 1 хит “Say You Won’t Let Go”. Само 18 звукозаписа до момента са достигали такъв брой стриймове в историята на музикалната платформа и Джеймс е един от 10-те артиста, постигнали такъв успех, заедно с Дрейк, Ед Шийрън и Джъстин Бийбър. До момента британският изпълнител е продал повече от 25 милиона звукозаписа. Дуетът му “Rewrite The Stars” с Ан-Мари от филма The Greatest Showman Reimagined е стриймван 251 милиона пъти, а хитовият му сингъл “Empty Space” от 2018 г. вече удари над 100 милиона стрийма. Джеймс има 22 милиона месечни слушатели в Spotify и повече от 1,5 милиарда гледания в YouTube. Мултиплатиненият му албум му "Back From The Edge" от 2016 г. отиде директно на 1-ва позиция в британските чартове. През септември и октомври Артър тръгва на вече разпродадените си турнета в Щатите и Великобритания.

Слушайте “Treehouse”


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приказна вечер в Кърджали с поетесата Ивелина Радионова

С вълнение от преживяната вечер с авторката на Алтъна, Радка Петкова.

публикувано на 30.09.24 в 13:25

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Желая Ви приятно слушане!

публикувано на 30.09.24 в 12:48
В Кирковско гледат капия от стария местен сорт

В Чорбаджийско пазят стария местен сорт "Росенка", отглеждат над 200 дка червена капия

В сезона на червената капия стопаните от кирковското село Чорбаджийско и околните села са на полето, за да прибират реколтата. Около 200 декара чушки се отглеждат в този район, което го прави най-големият в производството на капия в община Кирково. Годината за едни е добра, но за други не толкова, казва кметът на Чорбаджийско Сами Везир. "Годината е..

публикувано на 29.09.24 в 17:42

Свищов - градът на първите

Знаете ли, че град Свищов е най-южно разположеното населено място по поречието на река Дунав. В него живеят малко над 22 000 жители.  Градът е известен с първите 100 факта и събития случили в Свищов? Там е открита първата печатна книга - "Абагар" на кирилица през 1651 година. Първото крупно дарение за просветни цели в българските земи е направено в..

публикувано на 25.09.24 в 16:22

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26

Мистериите на Хухла се разплитат тази вечер

В Хухла в продължение на два дни се провежда културният фестивал "Мистериите на Хухла", който тази година е под мотото "Човечност без граници".  В мистичното ивайловградско село се срещат представители на три етноса - българи, гърци и турци . Те се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни - от 21 ви до..

публикувано на 22.09.24 в 18:48

Есенен "Вкусен следобед"!

Във втората част на предаването: - обръщаме внимание именно на лова  със Стоян Памуков, специалист при Ловно-рибарско дружество-Брезово. - както и ще ви разкажем как протича културният фестивал "Мистериите на Хухла". - А Иван Динев - Устата ще открехне завесата за стенд ъп шоуто си в Кърджали . Очакват ни още изненади, само останете..

публикувано на 22.09.24 в 18:23