Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стадион "Горубсо" се нуждае от спешен ремонт, децата заслужават по-добри условия за тренировки

Васил Визев: Във футболна академия "Арда 1924" възпитаваме добри футболисти и достойни граждани

Васил Визев
Снимка: Валентина Иванова


Изтича 2019 година и всички си правим равносметка за изминалите дни. Равносметка си правят и спортни клубове в Кърджали. Днес сме на футболна вълна. Клубът с най-многочислен състав в града и в цялата област Кърджали е футболен клуб "Арда 1924" с президент Альоша Синабов. В момента 300 деца тренират любимата игра на стадион "Горубсо" и още близо 200 се обучават от треньорите на "Арда 1924" на място в детските градини. Целта на треньорите във футболната академия е да се възпитават добри футболисти, но и добри спортсмени и отговорни хора. Какви са проблемите, които не се решават от години, и не позволяват да се провежда пълноценна тренировка? Защо община и държава не протягат ръка, за да подкрепят детско-юношеската школа, която се радва на изключителен интерес? Докога развитието на детския футбол ще се крепи само на ентусиазма на деца, родители и треньори? Треньорът Васил Визев отговаря на тези и други въпроси в интервю на Валентина Иванова, чуйте го в звуковия файл:

Васил Визев: Девизът на нашата футболна академия "Арда 1924" е "Добър гражданин, добра личност, добрът футболист". Искаме децата да се развиват като спортисти и като личности.

В базата, която ползваме, направихме ремонт и сега имаме добри съблекални, душове, стаи за екипировката, стаи за силова работа и т.н. Но в най-хубавите дни на стадиона тренират по 150 деца едновременно. Всеки треньор е заел някакво парче от терена и провежда тренировка. Как да говорим за високо спортно майсторство при това игрище? Нещата са несъизмерими с останалите клубове.

Стотици пъти сме повдигали въпроса за стадион "Горубсо". Теренът там е правен през 1977 година, преди това беше сгурия.Необходим е спешен ремонт, за да стане стадионът както трябва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Михаил Константинов

Проф. Михаил Константинов: В момента в правния мир на България няма две ДПС-та

В ДПС тече естествен процес на смяна на поколенията в ръководството на партията. "Да, разцепление има. Това не е нещо непознато в партийния живот. Странното е, че се случва в една доста стабилна през годините партия, в която очевидно се е натрупало вътрешно напрежение, което в момента избива... В момента имаме разрешение на възникналите..

публикувано на 26.09.24 в 17:35

Юлия Чортленева, ИТН: Нека следващите избори да са след четири години

Позитивна и спокойна предизборна кампания очаква водачът на листата на "Има такъв народ" в 9 МИР-Кърджали за изборите на 27 октомври Юлия Чортленева. "Тоест искам да бъде така, но при нажежената обстановка политическа в България може да не се получи точно по този начин да протече предизборната кампания, което ще бъде жалко. Трябва да имаме сблъсък..

публикувано на 26.09.24 в 12:19

Ремзи Осман: Пеевски избяга от дебата с Доган (видео)

Пеевски избяга от дебата с Ахмед Доган. Така коментира Ремзи Осман, втори в листата за Кърджали на ДПС, регистрирано за участие в изборите като АСП, решението на Делян Пеевски да е водач в Хасково. Ако той се беше кандидатирал в Кърджали, трябваше да се изправи срещу почетния председател Ахмед Доган и тогава дебата щеше да е за бъдещето на България...

публикувано на 24.09.24 в 17:52
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48

Депутатът Георги Георгиев предрече опорочени избори

Съмнение за честността на вота изрази депутатът от "Възраждане" Георги Георгиев в коментар в сутрешния блок на Радио Кърджали. Георгиев и този път е водач на листата на партията в Кърджали и в Хасково, а също е и областен координатор за двете родопски области.  „Самият факт, че започва да се използва държавата като бухалка и да удря опредени лица,..

публикувано на 24.09.24 в 11:58

Александър Секулов: Имам блян за Източните Родопи

Последните си книги "Възхвала на провинцията" и "Корабът на сирените"   ще представи на фестивала "Мистериите на Хухла 2024" писателят, драматург и публицист Александър Секулов . Това ще се случи в първия ден на културните празници, 21 октомври, събота в двора на Костадин-Георгакиевата къща веднага след откриването на изложбата на автентични..

публикувано на 18.09.24 в 14:55

Нешко Нешев събира най-добрите български групи и изпълнители на своя юбилеен концерт

Тази есен Кърджали ще се предвърне в столицата на българската народна музика.  Световноизвестният акордеонист Нешко Нешев  събира най-добрите български групи и изпълнители на своя  юбилеен концерт - "Вечната музика на Нешко Нешев".  Орекестър "Канарите", Оркестър "Тракия" с Иво Папазов, Теодоси Спасов, Славка Калчева, Росица Пейчева, Петя Панева -..

публикувано на 18.09.24 в 13:33