Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кирково удължи с месец срока за подаване на документи за социално подпомагане

Снимка: Радио ВИДИН

Община Кирково удължи с месец, срока за подаване на документи за социално подпомагане. Това заяви в ефира на Радио Кърджали кмета Шинаси Сюлейман.

„Няма смисъл да бързат хора. Така, че могат спокойно и другия месец да дойдат да си подадат заявленията за подпомагане. Ние съответно чрез селските кметове ще информираме населението, за да може общината да помогне на всеки нуждаещ се от дърва за огрев. На склад в Горско стопанство Кирково има около 200 кубика. При подаден сигнал ние ще реагираме“, каза в ефира на Радио Кърджали кмета на Кирково Шинаси Сюлейман.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Хасково рок 2024" на 5 и 6 юли с благотворителна кампания

За поредна година Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират най-грандиозното рок-събитие в региона "Хасково рок".  Фестът приема на една сцена класически рок музиканти и млади талантливи изпълнители от Хасково и региона.  Рок-маратонът се провежда на откритата сцена в комплекс..

публикувано на 02.07.24 в 13:55

36 заглавия участват в Международния документален „Родопи филм фест“

 За четвърта поредна година Международният документален „Родопи филм фест“  ще очаква своите зрители от 11- 14 юли в град Смолян. Програмата ще направи преглед на 36 заглавия от България и света, входът отново е свободен. Основният акцент на фестивала е поставен върху музикалните филми, за това фестивалното мото тази година е „Слушай музиката!“ Точно..

публикувано на 02.07.24 в 13:42

Съветниците от ГЕРБ Кърджали настояват за обезопасяване на кръстовището на ул. „Джебелска“ с бул. „Беломорски“

Съветниците от ГЕРБ в ОбС на Кърджали настояват за обезопасяване на кръстовището на ул. „Джебелска“ с бул. „Беломорски“, което поема интензивния автотрафик и създава сериозен риск от ПТП, особено през натоварения летен сезон. „Улица „Джебелска“ е основната входно-изходна артерия за жителите на квартал „Байкал“.  Тя обслужва и пътникопотока от селата..

публикувано на 02.07.24 в 13:31

Наградиха пожарникари от Смолянско

Във връзка с професионалния празник на МВР – пети юли, служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян бяха отличени за съществен принос при изпълнение на служебните си задължения. Наградени с „Писмена похвала” от Главния секретар на МВР са Младши експерт Сергей Челебиев – началник на дежурна смяна в група..

публикувано на 02.07.24 в 12:02

Митничари на Капитан Андреево откриха над 1 милион лева недекларирана валута

Недекларирана валута за близо 1 115 000 лева откриха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево при проверка на автобус, излизащ от България. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с..

публикувано на 02.07.24 в 11:48

Жители на Дрангово на протест заради закриване на училището

Жители на Дрангово излизат на протест заради закриване на  ОУ "Васил Левски" в селото.  От следващата учебна година училището отпада от списъка на МОН на защитените училища и детски градини. В социалните мрежи се организира протест на жителите на Дрангово за днес (02.07.2024) следобед в 18 часа в двора на училището. Школото в пограничното село..

публикувано на 02.07.24 в 11:38

На три гръцки острова евакуират туристи заради пожари

На три гръцки острова пламнаха големи пожари. Евакуират туристи. Сложна  е пожарната обстановка на остров Кос в Егейско море. Огънят достигна до къщи и хотели. Властите евакуираха над 10 хиляди туристи. Те са настанени в спортни зали, защото свободни хотели на острова няма. Няколко села са в готовност за прехвърляне на безопасно място. Пристигат екипи..

публикувано на 02.07.24 в 10:35