Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Костов: Липсват ми приятелите и публиката

“Better” е вторият сингъл от предстоящия мини албум на младия изпълнител


“Better” е вторият сингъл от предстоящия мини албум на Кристиан Костов. Младият и талантлив изпълнител и автор на песни продължава да утвърждава музикалната си естетика с екстравагантни визуализации и отличителен глас.

Песента е написана в Лос Анджелис с екип от автори, добре познати в световните музикални среди – всеки от тях е работил със звезди като Bebe Rexha, Adam Lambert, Maroon 5, Demi Lovato, R3HAB и др.

С новия сингъл “Better” намираме Кристиан, както всички нас, вкъщи, сам със себе си, потънал в мисли. Вътрешната му емоционална борба заради случващото се навън, личи в меланхоличните му вокали, подплатени от мощна продукция, която почти носи усещането за надежда. “Дали ще стане по-добре?” – реторичен въпрос, който звучи твърде буквално в днешния объркан свят.

Повече за новия сингъл и как прекарва времето си младия музикант по време на пандемия, ще разберете от интервюто на Ангел Чавдаров.

Здравей Крис!

Здрасти, здрасти!

Къде те намираме в момента?

В момента съм в Москва. У дома със семейството ми.

Издаде втори сингъл за тази година. Каква е историята на “Better”?

Историята е доста дълга… Искам да кажа, че това парче е едно от най-любимите ми…Имам поне 30-40 песни готови за издаване и тази е в топ 3 на най-хубавите ми парчета. Тази история започна през 2018 година, когато участвах в Евровизия, един участник от EQUINOX е главния автор на парчето. Когато се запознахме с него решихме, че трябва непременно да направим нещо заедно и след няколко месеца той ми изпрати демо на “Better”. През това време получих още няколко предложения за песни от други автори и трябваше да избера в каква посока да се развивам. След още няколко месеца в студиото в Москва записвах друга песен и решихме да пробваме и “Better” и решихме от първия запис, че това е парчето и трябва да го завършим по най-бързия начин.

Вече твоите почитатели могат да слушат песента в социалните мрежи, а кога да очакваме и видео към парчето?

Видеото е готово, нo за жалост е само лирик видео. Имахме една много специална идея, но не можахме да я осъществим заради карантината. Все пак трябва да се адаптираме към ситуацията в света…

Предстои и издаване на двата ти сингъла за 2020 “Honest” и Better“ в EP албум, кога ще се случи това?

В края на май ще излезе още едно парче от новото ми EP и тогава ще стане ясно кога ще излезе албума.

Сега искам да те върна малко по-назад във времето – през миналата година ти участва в китайското телевизионно шоу „Singer“, което има двумилиардна аудитория. Ти беше най-обсъждания чужденец в шоуто. Може ли да разкажеш на нашите слушатели повече за твоето участие в шоуто.

Това беше една голяма изненада за нас, когато получихме поканата за това шоу, защото аз съм фен на това шоу. Затова, когато получих поканата бях в абсолютен шок. Аз много обичам китайската култура и китайския музикален пазар и имах желания да участвам в “Singer” и това беше една хубава изненада. Със сигурност участието ми там е едно от най-важните участия в живота ми и факта, че над два милиарда души са гледали отделните епизоди е просто уникално.

Крис, пандемията COVID-19 засегна всички творци в света. Какво прави един млад певец, като теб, по време на социална изолация?

Искам първо да кажа, че много мои приятели са депресирани от факта че не работят достатъчно. Те по цял ден гледат в социалните мрежи различни артисти и си мислят че те по цял ден работят и се развиват, което не е така. Това което виждаме в мрежата може да ни вдъхнови и да ни помогне – факт! Но не е много добре да си мислим, че не сме много добри и не се развиваме достатъчно, защото това е пандемия, не е някакъв конкурс за това кой повече е направил по време на карантината.

Аз по принцип съм си направил домашно студио, говоря с екипа ми всеки ден, работим над следващите песни, завършваме различни видеа. Просто всичко както е било и преди, само че от вкъщи.

Липсва ли ти контакта с публиката?

Да. Аз съм млад, само на 20 години, от едно ново поколение, но имам усещането, че не е точно за мен това. Аз съм фен на живите концерти, обичам да виждам публиката. Много обичам преките контакти, да си говорим по между си очи в очи, а не в някой чат. През последните 4-5 години постоянно пътувам и виждам различни хора и свикнах с този образ на живота и ми липсва наистина.

Какво е първото нещо, което искаш да направиш след като приключи пандемията?

Много ми липсват приятелите, много искам да се видя с тях, но първо искам да отида в някое студио и да поработя върху някои неща, които има в главата ми.

В тези трудни за целия свят времена, какво послание искаш да отправиш към нашите слушатели?

Пазете се! Много хора все още мислят, че това е някаква измама, но за жалост не е. Мийте си ръцете (смее се)! Не се притеснявайте и това ще мине и пак всичко ще бъде както преди.

Благодаря, Крис! Пожелавам ти да направиш още много хубави песни и да имаш още много радостни моменти на музикалната сцена.

Благодаря Ви и аз!

Цялото интервю с Кристиан Костов чуйте в  звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Младежи демонстрираха знания по граждански права и институции

Гимназисти от няколко училища в Кърджали се състезаваха по трудната тема за гражданските права и комуникацията с институциите в рамките на проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“, съобщи в ефира на Радио Кърджали Росица Средкова, председател на Управителния съвет на Сдружение „Инициатива за развитие „Кърджали..

публикувано на 27.06.24 в 23:11

Културни дейци ни канят да преживеем "С талант и любов към изкуството"

На 28 юни от 20.30 часа в пространството пред Дома на културата ще се проведе четвъртия заключителен концерт на съставите под надслов "С талант и любов към изкуството". Марияна Ликова, директор на културния интститут: "Ние всяка година сме изправени пред едно  такова предизвикателство и с нетърпение даже към нашите  изпълнители, възпитаници..

публикувано на 27.06.24 в 15:11

Възраждат за нов живот киносалон в Малка Арда

В банското село Малка Арда доброволци възстановиха киносалона в читалище "Христо Ботев -1958". Инициатор на кампанията е Кристина Патева и група млади хора с корени от Малка Арда. Ремонтните дейности продължават почти година. “За репетиции самодейците от читалището са използвали зала в детската градина, но след този ремонт те отново ще се върнат в..

публикувано на 25.06.24 в 10:45

В Старцево се проведе първи Еньовденски събор

В навечерието на Еньовден в Старцево отбелязаха първи Еньовденски събор. Еньовден е един необикновен празник. На този ден обичаят повелява да наберем свежи билки, защото според народните поверия тогава имат най-голяма сила. След набирането на билките, се сплитат венци, които момите пускат по течаща вода. За събора в местността "Равното" над Старцево..

публикувано на 24.06.24 в 15:50
Фолклорна група от с. Егрек, Крумовградско

Изчезващото фолклорно наследство на Егрек

Родопите впечатляват със своята природа, култура и фолклор. Всяко едно село пази своя фолклор благодарение на самодейните групи към местното читалище. Водени от любовта към народното пеене и традиции хората от крумовградското село Егрек са съхранили песните на своите деди, а те днес предават на малкото останали млади хора. Младите, както на всякъде..

публикувано на 24.06.24 в 14:03

Танцьори от СУ “Васил Левски“ – Крумовград със „Златен Орфей“ от "Евро фолк - Черно море 2024"

Учениците от група „Танцово изкуство“ по Национална програма  „Заедно в изкуствата и в спорта“ към СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева за пореден път представиха достойно училището и града с участието си в XX Международен фолклорен фестивал "Евро фолк - Черно море 2024", който се проведе в гр. Китен в периода..

публикувано на 24.06.24 в 13:03

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването , ще си говорим за вкусът умами, който обединява всички вкусове и се дължи на ферментацията на протеините. Мдааа, веднага ми стана туршиено и пробиотично. Всъщност, аналог на нашето кисело зеле е кимчито, корейско ястие, което азиатците похапват всеки ден. Иначе умами вкус имат всички отлежали сирена, сушени..

публикувано на 23.06.24 в 18:07