Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет ще приеме отчета за 2019 година на Дружеството на предстоящата сесия

Радослав Милев: Управляващото мнозинство на ДПС е отговорно за състоянието на Пазара


На предстоящата сесия на общинския съвет в Кърджали, която ще се проведе на 28 май, ще бъдe приет годишният отчет за 2019 година на „Пазар на производителите“ ЕАД, търговско дружество със 100 % общинско участие в капитала. Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев не очаква нищо изненадващо от отчета. Управителният съвет на предприятието ще продължи да продава, вместо да управлява общинската собственост. Гордостта на кмета Хасан Азис в началото на първия му мандат, сега - в петия мандат, пазарът се разпродава на парче и не може да изпълни нормално функцията си. И отговорността за това е на управляващото мнозинство в общинския съвет. Чуйте коментара на общинския съветник Радослав Милев, в звуковия файл:
Радослав Милев: За пета поредна година ще слушам отчета на "Пазар на производителите". Там ситуацията, вместо да се подобрява, става по-трагична с всяка изминала година. Отново ръководството ни представя един отчет, показващ, че приходите от основната дейност - събиране на наеми на маси и обекти - намаляват. Притеснителното е, че приходите от наеми намаляват, но намаляват и обектите, които могат да бъдат отдавани под наем. Ръководството на дружеството смята, че основната му дейност е строителство ипродажба на търговски обекти. За управителя г-н Вели, имоти, които са обществена собственост и са в активите на предприятието, трябва да се застрояват и разпродават.
Нямам съмнения, че мнозинството на ДПС в местния парламент ще приеме отчета за 2019 година и по този начин ще оневини Борда на Пазара за лошото управление. В този борд има трима души, отделно има 12 души персонал. Има назначен оператор на машина, а няма нито една машина във фирмата. За да съберем 400 хиляди лева от наеми, ние харчим за заплати, осигуровки, граждански договмори и др., 200 хиляди лева. 
В момента "Пазар на производителите" ЕАД има задължения по кредити 1 279 000 лева към банката и 1 100 000 лева към община Кърджали. Така че очаквам продажбите да продължат.
Основна вина за състоянието на Пазара носи управляващото мнозинство на ДПС и кмета Хасан Азис. Гордостта от началото на първия мандат на кмета, днес, в петия му мандат, виждаме какво се случва. Всичко се разпродава на парчета, не може да се осигури нормалното му фукциониране като пазар. Колкото и да обвиняваме г-н Вели, програмата на Пазара се гласува от мнозинството на ДПС в общинския съвет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Операция: Плюшено мече" търси ментор за Хавиер от Кърджали

Сдружение „Операция: Плюшено мече“ търси доброволец, който да стане ментор на младеж в неравностойно положение от Кърджали. Хавиер е на 14 години. Доскоро е живял в Испания. Сега е в Кърджали. Тренира баскетбол и мечтае да стане професионален спортист. „Много интересен младеж и с него работата ще бъде много интересна“, коментира за..

публикувано на 20.10.24 в 17:06
доц. д-р Дора Янчева

Доц.д-р Дора Янчева: Науката в Кърджали се отличава със специфичност и оригиналност, което я прави уникална

Научните работници в Източните Родопи отбелязват тази година два юбилея - 80 години от създаването на Съюза на учените в България и 40 години от учредяването на клона на съюза в Кърджали. Тържествена сесия ще бележи двете събития. Тя ще се проведе на 15 октомври в конферентната зала на хотел „Арпезос“ от 17.30 ч. и ще бъде под патронажа на..

публикувано на 15.10.24 в 08:47
 Мария Митева

Мария Митева: Активното и целенасочено сътрудничество между учители и родители е от ключово значение за успеха на учениците

 Разработка на тема „Съвместната работа между учители и родители на деца с изявени дарби“  на извоюва една от наградите в конкурс за успешни практики за образователната интеграция и приобщаването на деца и ученици от уязвими групи.  Конкурсът беше организиран от Министерството на образованието и науката, а разработката й беше отличена сред..

публикувано на 12.10.24 в 16:52
Проучванията до двете кули в крепостта край Храстово продължават и тази есен

Археолози ще търсят още тайни в двете кули и църквите на крепостта край Храстово

Разкопките на късноантичната и средновековна крепост до крумовградското село Храстово се подновяват от началото на следващата седмица. Това е четвърта археологическа експедиция на обекта. За трети път финансирането е осигурено от Община Крумовград. Тази есен то е в размер на 60 хиляди лева. Интересен паметник, който дава много интересни..

публикувано на 11.10.24 в 13:58

Танер Чобанов: Музеят в Ардино привлича туристи от цял свят

Дошли да видят прочутият Дяволски мост, все повече  хора посещават и Общинският музей в Ардино. В родопското градче отчитат силен летен сезон. Ръстът на туристите е около 60 процента, каза  главният  уредник  на музея Танер Чобанов, според него "посещаемостта на музея нараства драстично". Той е убеден, че една от причините за този посетителски..

публикувано на 10.10.24 в 16:20

Кометата, която ще се приближи до Земята на 12 октомври, няма да може да се наблюдава с невъоръжено око

Ярка комета приближава Земята. Най-близо до нашата планета тя ще ена 12 октомври. Това е кометата C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), която бе открита в началото на 2023 г. и предизвика голям интерес сред астрономите заради прогнозите, че ще се наблюдава с висока яркост към края на лятото и през есента на 2024 г.  За жалост обаче през..

публикувано на 10.10.24 в 15:52

Министерството на младежта и спорта насърчава младите хора да бъдат физически активни

Министерството на младежта и спорта обяви нова инициатива под името "Be Active", чиято цел е да стимулира младежите да спортуват повече и да започнат да водят здравословен начин на живот. Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов коментира за Радио Кърджали и още други проекти и инициативи, насочени към младите хора. Той заяви, че в..

публикувано на 10.10.24 в 15:48