Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се протестът на АМ „Марица“ при Свиленград

Планираният за днес протест, който трябваше да блокира автомагистрала „Марица“ при Свиленград, се отлага, съобщи организаторът му Тодор Топалов.

Причината била в липсата на издадено разрешение за затваряне на  пътното платно при 108-и километър, както и определеното от общината място за провеждането на демонстрацията - съседен паркинг.

Протестиращите обмислят провеждането на нов протест през следващите дни.

Вчера в столицата се проведе 115-ата вечер на протести срещу правителството и главния прокурор, която премина под знака на празника Хелоуин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Джейхан Ибрямов

Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС

Зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов беше изключен от ПГ на ДПС.  Решението беше прочетено от парламентарната трибуна от председателстващия заседанието Росица Кирова.  То е било взето днес, като "за" изключването му са гласували 30 народни представители, без гласове против и въздържали се. Ибрямов беше един от 15-те, гласували срещу..

публикувано на 04.07.24 в 13:13
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Струва ми се, че г-н Борисов си отдъхна

ГЕРБ-СДС и нейният лидер Бойко Борисов ни представиха един чудесен спектакъл, в който показаха, че правят всичко възможно да има правителство, а на практика тази сцена показа, че започва предизборна кампания, а партийните лидери са се концентрирали в своите твърди ядра, коментира пред Радио Кърджали Емилия Милчева, журналист, автор на Дойче веле, която от..

публикувано на 04.07.24 в 12:42

Контрабандни медикаменти задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Над 114 000 лекарствени продукти - таблетки, капсули, сашета и разтвори, откриха  митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и..

публикувано на 04.07.24 в 11:59

Двама пострадаха в областта при три ПТП

Три са пътнотранспортните произшествия вчера в областта с двама леко пострадали. Около 11 часа в Кърджали 52-годишен с лек автомобил „Форд“ ударил 46-годишен пешеходец. Пострадалият е бил прегледан от спешни медици и освободен. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Около 8..

публикувано на 04.07.24 в 11:55
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров призна за напрежение в ДПС

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че като цяло в групата на ДПС има напрежение след вчерашното гласуване на кабинета "Желязков", в което той самият гласува против. "Като цяло в групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат споделени. Да се надяваме, че няма да има..

публикувано на 04.07.24 в 11:25

Радислав Милев: В предизборна ситуация сме

Ситуацията е предизборна, отиваме на избори. Това е категоричното мнение на Радослав Милев от коалиция Продължаваме промяната-Демократична България в Кърджали. Без подкрепата на ГЕРБ не може да има стабилно правителство в този парламент, каза той и обясни, че на всички политически сили ще е трудно да се явяват за седми път на избори, нападките не..

публикувано на 04.07.24 в 11:22

Лекуват наши щъркели в Стара Загора

29 сигнала са получени през юни на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, сочи информация от сайта на институцията.  Повечето от тях са за пострадали птици и най-вече щъркели. Реагирано е по 17 сигнала за паднали щъркелчета от гнездата си, както и за щъркели и малък орел с наранени крила.  Бедстващите и ранени..

публикувано на 04.07.24 в 10:30