Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марио Ничев е футболист номер едно на БАМФ Кърджали за 2020 година

Снимка: Бамф Кърджали

Голмайсторът на Мастило - Марио Ничев става третият носител на най-престижният индивидуален трофей в БАМФ Кърджали, след като преди него носители на отличието съответно за 2018г и 2019г бяха Николай Терзиев и Емил Казиев. Марио заслужи наградата след като получи симпатиите на почти всички гласували. Победата му е и най-категоричната, спрямо предишните две години. Освен с головата си мощ - Марио е добре познат в минифутболните среди в региона, като освен всичко друго той е сочен и за един от най-коректните състезатели в първенствата на БАМФ Кърджали.

В подгласник на Ничев се превърна Здравко Чолаков, състезавал се за Global Net-ВАСМАР и Граничар, който също бе съвсем близо до отличието, но не му достигна съвсем малко. За играчът направил много силно впечатление през 2020г - Здравко Чолаков все пак остана индивидуалният приз за ПОЛУЗАЩИТНИК НА НА 2020г, като там до последно той се бореше с Ангел Стойчев от Мастило.

За НАЙ-ДОБЪР ВРАТАР НА 2020г дисциплинарната комисия на БАМФ Кърджали избра Светлозар Къркеланов, пазил през годината за отборите на Brave и Припек. Подгласници на Светльо и също доста близо до индивидуалния приз бяха Янко Янев от Арда 1924 и миналогодишният носител на трофея - Димитър Димитров от Мастило.

Доскорошните съотборници в орбраната на Приятели Юнайтед - Дамян Чаушев и Николай Аргатов пък отвяха конкуренцията при бранителите и след много близки резултати в крайна сметка с отличието за НАЙ-ДОБЪР ЗАЩИТНИК НА 2020г се поздрави Чаушев, който в момента защитава цветовете на крумовградският Ла Фурия.

Най-единодушни в избора си ДК на БАМФ Кърджали бяха при нападателите. Там с впечатляващите читиредесет и две точки за втора поредна година носител на титлата НАЙ-ДОБЪР НАПАДАТЕЛ трябваше да бъде Марио Ничев от Мастило. Тъй като той печели наградата за футболист на годината, обаче приза за най - добър нападател отива при вторият състезател с най-много гласове, а това е Ферах Хайрула от Импулс, който също направи голяма преднина пред останалите, събирайки деветнадесет точки. Припомняме, че миналта година по идентичен начин Емил Казиев спечели най-много гласове едновременно за футболист и полузащитник на годината и тогава подгласникът му Николай Терзиев се поздрави с индивидуалният приз при полузащитниците.

В избора на най-добре представилите се състезатели за 2020г се включиха представители на: Мастило, Припек, Тwins, Граничар, Арда 1924, Мебелна борса Зори, Ла Фурия, Зелениково, Шаолински Футбол, Brave, Дяволите, Приятели Юнайтед и Чуковете. В анкетата участие взеха и част от длъжностните лица на БАМФ Кърджали - Владимир Годуманов, Иван Бараков и Гюнер Шюкрю.

Всички награди ще бъдат раздадени на благотворителният финал за СУПЕРКУПАТА на БАМФ Кърджали, който ще се проведе веднага щом бъде премахната забраната отнасяща се за присъствието на публика по време на спортни мероприятия. Във финала участие ще вземат шампионът на Лига Кърджали за сезон 2019/2020 - Мастило и носителят на Купата на Лигата 2019 - Сборная.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Влак е дерайлирал на гара Любимец

Товарна композиция на частен превозвач е дерайлирала на гарата в Любимец. Инцидентът е станал на глух коловоз, след като машината не е спряла и е продължила след края на релсите. По първоначална информация локомотивът и два от вагоните са "изпаднали" от релсите, предаде БНТ. Няма информация за сериозно пострадали хора. Причините за инцидента се..

публикувано на 06.10.24 в 16:26

Минимално повишение на цените на храните на едро

Минимално повишение на цените на едро на храните отчита и тази седмица от Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Поскъпнали са доматите от оранжерии, а краставиците са поевтинели. Скочила е и цената на зеления и червения пипер, както и на лука. Спад е отчетен обаче при картофите, морковите и зелето. На по-висока цена са се продавали..

публикувано на 06.10.24 в 14:09
От високо

До десетина години може да имаме въздушни таксита

 Оповестени планове за строителство на портове за летящи коли на новия трети терминал на летище София показват, че до  десетина година в София може да има въздушни таксита. Но пред Европа има още доста дълъг път дори да догони САЩ и …. Саудитска арабия и Дубай по темата. Още тази година е можело в България да дойде първият летящ..

публикувано на 06.10.24 в 13:16
Снимката е илюстративна

Започна ремонт на 23 км от пътя Пловдив - Хасково

Започва текущ ремонт на 23 км от първокласен път I -8 Пловдив - Хасково в област Хасково, съобщиха от АПИ. Проектът включва цялостно преасфалтиране на участъка между Върбица, Горски извор, Клокотница и Хасково. Предвидено е възстановяване на отводняването, почистване и профилиране на канавките на пътя. Ремонтираното трасе ще бъде..

публикувано на 06.10.24 в 11:37
Росица Матева

ЦИК: Свалянето на имунитета на кандидат-депутат не е проблем за провеждането на избори

Не за първи път по време на кампания преди различни видове избори от ЦИК е искано разрешение за привличане като обвиняем или за задържане на кандидат, каза пред БНР Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) "ЦИК действа съобразно закона. Няма досега в практиката на ЦИК случай, в който да е..

публикувано на 06.10.24 в 11:21

Нараства употребата на наркотични вещества сред младите в Кърджали

Нараства употребата на наркотични вещества сред младите хора в Кърджали, каза д-р Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. Те се използват като стратегия за справяне с тревожността и депресията. Проблемът е, че се синтезират нови и нови синтетични вещества, които са общодостъпни, коментира той.  За съжаление,..

публикувано на 06.10.24 в 10:47

Хасково отново подкрепи Европейският ден на донорството и трансплантацията на органи

 Осветиха в зелено камбанарията в парк Ямача в подкрепа на донорството, донорите и техните силни семейства, които даряват  живот . Община Хасково за поредна година подкрепя инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи. Целта е да се насочи общественото внимание към каузата..

публикувано на 06.10.24 в 10:25