Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Бочели с изпълнение на откриващата церемония на UEFA EURO 2020

Андреа Бочели
Снимка: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

Световнопризнатият италиански тенор Андреа Бочели ще пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол, което ще се състои на Олимпийския стадион в Рим. Дългогодишният футболен фен, ще бъде единственият артист, който ще пее на живо на грандиозното събитие.

Бочели ще стъпи на футболния терен, заедно с 24-те национални отбора, за да открие първенството с изпълнение на обичаната от всички ария на Пучини - “Nessun Dorma”. Церемонията ще включва  прелитане на Freece Tricolori - акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти.

Бочели е канен често за изпълнител на големи международни спортни събития, пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и финала на Висшата лига във Великобритания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спасиха „пострадал“ в местността „Олуклу“ край село Яворово

Демонстрация за спасяване на „пострадал“ в пресечена местност с използване на алпийски способи и оказване на първа долекарска помощ проведоха спасители и доброволци в местността „Олуклу“ край чернооченското село Яворово. Акцията беше съвместна инициатива на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали, Общинската организация..

публикувано на 14.06.24 в 09:10

В Гърция пуснаха приложение в помощ на туристите

Гърция активира приложението mAIGreece в помощ на пристигащите туристи. Апликацията беше представена от министъра на туризма Олга Кефалояни. Всеки желаещ може да я свали лесно и безплатно от сайта на министерството в Атина. В приложението може да се задават писмени и устни въпроси на 31 езика. То използва технологията за геолокация. Създателите на..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

Оранжев код за интензивни валежи в Кърджали и Хасково

Оранжев код за интензивни валежи издаде НИМХ за източната половина от страната, а също и за областите Кърджали и Хасково. За област Смолян кодът е жълт.   Днес валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Условия за мощни..

публикувано на 14.06.24 в 08:00

Зов за помощ за именитата родопска певица Златина Узунова

Родопският славей, както е позната Златина Узунова, популярен български обичан глас, има нужда от нашата помощ. Това каза в ефира на Радио Кърджали Адриан Петров, художествен ръководител на фолклорен ансамбъл „Родопа“, Смолян. Със зов за помощ и съпричастност колегите на Златина Узунова от фолклорен ансамбъл „Родопа“ организират..

публикувано на 13.06.24 в 23:07

Такси се вряза в София в автобус с петокласници от Кърджали

Автобус с деца от Кърджали и такси катастрофираха в София. Инцидентът е станал около 16 часа в четвъртък в района на гара "Пионер". Автобусът е превозвал деца. Те не са пострадали, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ. Ранен е шофьорът на таксиметровия автомобил. Той е получил леки порезни рани. Откаран е в УМБАЛ "Царица Йоанна –..

публикувано на 13.06.24 в 20:47

Оранжев код за валежи в Кърджали, Хасково и още 10 области утре

Оранжев код за дъжд е издаден за областите Кърджали,  Търговище,  Русе,  Разград,  Шумен,  Силистра,  Варна,  Добрич,  Бургас,  Ямбол,  Сливен и  Хасково.  Ще има валежи от дъжд, след обяд на места интензивни и значителни по количество, с развитие на гръмотевични бури . Има условия и за градушки. Очакваните количества за денонощието са..

публикувано на 13.06.24 в 17:05

В област Кърджали разкриват 106 работни места за трайно безработни

Регионална програма за заетост на стойност 580 922 лева ще се изпълнява в област Кърджали през настоящата година.  Програмата бе одобрена от Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от о бластния управител Никола Чанев. Предвижда се да бъдат разкрити 106 работни места за 5 месеца за трайно безработни лица с..

публикувано на 13.06.24 в 15:27