Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Хасково организира конкурс "Нарисувай своята приказка”

Рисунка на 7-годишната Жозефин Салмаси
Снимка: Издателство „Егмонт“


"Нарисувай своята приказка” е конкурс, обявен от регионалната библиотека в Хасково и община Хасково. Той е по проект на библиотеката във връзка с Наредбата за финансово подпомагане на местната култура. Най-добрите платна ще намерят място в издадена книга. Рисунките на участниците може да видите в фейсбук страницата на библиотеката. 
Малките художници имат възможност да творят в детския отдел по време на инициативата "Лято в библиотеката". 
Директорът на библиотеката Ана Щилянова подчерта, че има голям интерес към инициативата.
Творбите ще бъдат оценявани в две категории - за деца до девет години и от 10 до 14-годишна възраст.  Крайният срок за предаване на рисунките е 20-и август.  С най-добрите творби ще бъде издадена книга, озаглавена "Нарисувай своята приказка". 
Обявяването на победителите и връчването на наградите ще се проведе на 8-и септември - Деня на Хасково. За всички участници ще има поощрителни награди и безплатен годишен абонамент за библиотеката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кабинетът решава за обезпечаване на съхранението на машините за гласуване

Очаква се кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.  Вчера от правителствената пресслужба информираха, че след допълнителни уточнения между Министерския съвет и Централната избирателна комисия е изяснен казусът, след като в края на миналата седмица стана..

публикувано на 30.09.24 в 09:36

Процесът по удостоверяване на машините за предсрочния вот започва

В Министерството на електронното управление тази седмица започва процесът по удостоверяването на машините за гласуване. От ЦИК информират, че вече са определили правилата за участие на партии, коалиции и неправителствени организации, регистрирали наблюдатели в процеса. До утре се приемат заявленията за участие в удостоверяването на устройствата за..

публикувано на 30.09.24 в 09:25

Седмицата започва с дъжд и спад в температурите

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, които до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва. Максималните температури ще са от 11°-13° в североизточните райони до 18-20°.

обновено на 30.09.24 в 09:19

България е с най-голям брой жилища на 1000 души сред страните в Европа

Според последния Глобален индекс на собствеността на международната консултантска компания "Делойт" на всеки 1000 български граждани се падат по 668 жилища, като България е с най-голям брой жилища на 1000 души от населението сред страните в Европа.  Това дава възможност за голяма печалба от недвижими имоти в страната ни, отбелязват експерти...

публикувано на 29.09.24 в 18:14

На 29 септември се отбелязва Световния ден на сърцето

На 29 септември отбелязваме Деня на сърцето. Инициативата е глобална и е създадена от Световната федерация по сърце (World Heart Federation) с цел да повиши осведомеността относно сърдечно-съдовите заболявания и значението на грижата за сърцето. Сърдечно-съдовите заболявания, като инфаркт и инсулт, са една от водещите причини за смърт в света, като..

публикувано на 29.09.24 в 15:28

С малко, но спада безработицата в Кърджали за август

С 59 души е намалял броя на безработните в област Кърджали през август, в сравнение с предходния месец. В края на месец август броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от област Кърджали е почти 4 600 души. Равнището на безработица през месец август в област Кърджали е почти 10% при малко над 5% за страната.  През месец август в област..

публикувано на 29.09.24 в 12:56

Изтича срокът за подаване на коригираща декларация

Крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича в понеделник, 30 септември.  Законът позволява при откриване на неточност в подадената вече данъчна декларация за доходите от предходната година, до 30 септември еднократно да се подаде коригираща декларация.  Тази възможност е валидна както за физическите лица, които трябваше да..

публикувано на 29.09.24 в 12:48