Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В област Кърджали броят на ваксинираните срещу коронавирус деца е 231

Снимка: БГНЕС

"В област Кърджали броят на напълно ваксинираните срещу коронавирус деца на възраст 12-18 години е 231". 
Това съобщи за Радио Кърджали главният секретар на РЗИ Петя Папазова. 
"Четири са записаните деца от 5 до 11 години, които очакват своята ваксина. А за възрастта от 12 до 18 години имаме ваксинирани, със завършен ваксинационен цикъл 231 деца. Общо поставените дози от тази възрастова група са 477", заяви главният секретар на РЗИ Петя Папазова.
Интересът към ваксинацията в Момчилград на деца от 5 до 11 години е слаб, казва от своя страна общопрактикуващият лекар д-р Невин Садъкова.
Според д-р Садъкова, притесненията на родители за ваксинацията на децата им са неоснователни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Димитър Главчев: Ще бъдат разширени и трите гранични пункта между България и Турция

И трите пункта за преминаване между България и Турция ще бъдат разширени, каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по време на посещението си на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“. Това е и начало на проект на Агенция „Митници“ за разширяване на всички ГКПП, започнахме взаимодействие с република Турция,..

публикувано на 05.06.24 в 18:38

Лазар Марин ще играе в Крумовград

Защитникът на Хебър Лазар Марин премина в друг елитен отбор от Първа лига ФК Крумовград, съобщи клубът от Пазарджик. "Благодарим му от все сърце за сърцатата игра и себераздаването през сезон 2023/2024 с фланелката на Хебър. Той пристигна от ФК ЦСКА 1948 (София) на 23 юни 2023 година и изигра 31 мача за първенство (2 669 минути), в които отбеляза 1..

публикувано на 05.06.24 в 16:39

Най-ниска е средната пенсия в Кърджали, най-висока - в София

Средната пенсия в София е най-високата в страната и е малко над 1000 лева. Най-ниска е средната пенсия в Кърджали - 676 лева, показват най-новите данни на Националния осигурителен институт към 31 март.  Данните сочат още, че след столицата най-високи са пенсиите в Бургас и Перник – съответно 920 лева и 906 лева средно.  В няколко области пенсиите са..

публикувано на 05.06.24 в 15:51

Смолян получи бюлетините за изборите

В Смолян пристигнаха бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за изборите две в едно на 9 юни.  95 100 броя е тиражът на бюлетините за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, а за изборите за народни представители тиражът е 96 200 броя.

публикувано на 05.06.24 в 15:46
Снимката е илюстративна

Представят "Лешникотрошачката" на хасковска сцена

Балетна школа „Алегро“ към ОП „Младежки център“ – Хасково ще отбележи своя първи юбилей - 10 години от създаването си, с мащабен спектакъл за сетивата. На 14 юни от 19,00 часа на сцената на ДКТ „Иван Димов“ Балетната школа на Младежки център ще зарадва хасковската публика с класическия шедьовър по музика на Чайковски - „Лешникотрошачката“. В ролята на..

публикувано на 05.06.24 в 15:02
Министерство на електронното управление показа демо бюлетините, отпечатани от техническо устройство за машинно гласуване (ТУМГ), инсталирано със софтуер, изграден при довереното изграждане.

В Черноочене пробваха машинното гласуване

Жители от община Черноочене направиха тестови вот и получиха нужните им инструкции за машинно гласуване на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г., съобщиха от общинската администрация.  На пробен щанд пред сградата на читалището в село Черноочене се показа на избирателите реалния..

публикувано на 05.06.24 в 13:58

Разширяваме граничните пунктове с Турция, реновираме всички гранични пунктове

Служебното правителство възприема подхода по границите на България със съседните държави да се реновират всички гранични пунктове, като тези с Турция да се разширят, но и да са симетрични от двете страни на границата. Това стана ясно от думите на служебния премиер по време на днешното заседание на Министерския съвет. "Съгласете се, че ако от едната страна..

публикувано на 05.06.24 в 12:52