Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджали и Разград с най-малко новозаразени

1333 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 9,4% от направените 14 197 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 382, следват областите: Пловдив - с 92-ма и Варна - с 88 новоинфектирани.

Най-нисък брой новозаразени са отчетени в Разград - 6-ма. Следва  Кърджали с  8 . В Смолян  новите случаи на коронавирус са  9, в Хасково -  38 .

В болница се лекуват 2020 души; 235 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 2133 души, починали са 29.

През последното денонощие са били поставени 1946 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 056 729.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Златоград провеждат празник на чевермето

За 13-та поредна година Златоград посрещна гости от цяла България и от съседна Гърция на  традиционния празник на чевермето. По установена традиция, кметът на Златоград Мирослав Янчев, облечен в носия и с гайдата, от рано сутринта посреща гости в автентичния занаятчийски кът: "Ние правим празник на фолклора, празник на обичаите, местните,..

публикувано на 11.05.24 в 16:45

Откриха 13-годишното момче, обявено за общодържавно издирване

Обявеното за национално издирване дете от Хасково е открито живо и здраво. Издирва се 13-годишно момче от Хасково Установено е, че 13-годишният Дениз Рамадан Яшар, който вчера не се е прибрал след училище, е отишъл с автобус при свои роднини. Те обаче не са съобщили на родителите му, че синът им е при тях, съобщи полицията. 

публикувано на 11.05.24 в 16:35

Издирва се 13-годишно момче от Хасково

Ученик на 13 години от Хасково е обявен за общодържавно издирване, това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Снощи в 23:40 ч.в Районно управление - Хасково се е явила 35-годишна жена, която съобщила, че 13-годишният й син не се е прибрал след училище. Момчето ДЕНИЗ РАМАДАН ЯШАР преди месец също не се е прибрал, но тогава е бил..

публикувано на 11.05.24 в 12:43

Наближава крайният срок за назначаване на секционните комисии

Остават два дни до крайния срок, в който районните избирателни комисии по места да назначат секционните избирателни комисии. Това сочи хронограмата за предстоящия на 9 юни вот - 2 в 1, за избор на представители в Европейския парламент и за народни представители. Всички общини са постигнали съгласие относно назначаването на секционните избирателни..

публикувано на 11.05.24 в 12:29

Удостоверяват машините за гласуване

Започна удостоверяването на съответствието на машините за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент. След края на работния ден вчера ЦИК предаде устройствата на Министерството на електронното управление. Екипите, ангажирани с процеса, ще работят в режим, който да гарантира завършването му в срок, съобщават от..

публикувано на 11.05.24 в 11:06
патици

Огнище на птичи грип е установено в симеоновградско село

БАБХ констатира огнище на инфлуенца в птицевъден обект за отглеждане на патици мюлари в симеоновградското село Константиново. В обекта се отглеждат около 6300 бр. патици.  Около засегнатия животновъден обект е определена 3-километрова предпазна зона. С цел ограничаване на болестта и недопускане на неговото разпространение, ще се предприемат действия..

публикувано на 11.05.24 в 10:32
Из колекцията икони „Св. св. Кирил и Методий“ на Историческия музей в Добрич

Българската православна църква почита паметта на Светите братя Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна ще бъдат отслужени празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните.  Първите сведения за празника са на..

публикувано на 11.05.24 в 09:20