Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден ден в който излекуваните от коронавирус са повече от заразените

Снимка: БГНЕС

Един нов случй на коронавирус има регистриран за последното денонощие в област Кърджали. В съседните области Хасково и Смолян те са съответно 21 и 6.

Общо в страната новорегистрираните с коронавирус са 647. Положителни са 7,1 на сто от направените 9129 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 250, следват областите Пловдив - с 44-ма и Варна  - с 35 новоинфектирани.

В болница се лекуват 1134 души, 131 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 990 души, починали са 16.

През последното денонощие са били поставени 1744 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 053 086. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отново върнаха в прокуратурата делото срещу Лютви Местан

Окръжният съд в Кърджали отново прекрати съдебното производство и отново върна на прокуратурата делото за катастрофата край Загорско и смъртта на 6-месечно бебе. В продължаващия шеста година процес подсъдими за причиняване на смърт по непредпазливост са експредседателят на ДПС и партия ДОСТ Лютви Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед.  Държавното..

публикувано на 13.05.24 в 17:13

Два нови случая на коклюш в Кърджали, един в Хасково

Нови 2 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават от институцията. Намаляват заболелите с варицела, 15 са новите случаи. В сравнение с предходния период от 29 април до 5 май, когато регистрирани са били 40. Острите респираторни заболявания са под..

публикувано на 13.05.24 в 15:11

Само една бъдеща майка е проявила интерес към ваксината срещу коклюш в Кърджали

Все още няма засилен интерес за ваксиниране от бременни жени срещу коклюш в област Кърджали.  Към момента интерес е проявила само една бъдеща майка. В Регионалната здравна инспекция работи специален имунизационен кабинет за поставяне на препоръчителна ваксина срещу заболяването. Целта е да бъдат ваксинирани колкото е възможно повече бременни жени..

публикувано на 13.05.24 в 14:56

Започна разследване на тежката катастрофа с 4 ранени край с. Върхари

Разследване на пътнотранспортно произшествие на главния път в района на село Върхари е започнато в полицията в Момчилград, съобщиха от МВР-Кърджали след тежкия пътен инцидент с четирима пострадали от неделя сутринта. По първоначални данни неправилно изпреварване е причинило катастрофата, при която лек автомобил „БМВ“ с 24-годишен водач при..

публикувано на 13.05.24 в 13:35

В петък е първата матура за зрелостниците - по български език и литература

Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще с проведе в петък, 17 май. Дванадесетокласниците от област Кърджали, които са подали заявления за участие в него са 1212. Няма промени във формата и начина на провеждане на изпита. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на..

публикувано на 13.05.24 в 12:54
АРХИВ. Мястото на инцидента при село Загорско.

Делото за катастрофата край Загорско, с участие на политик, тръгва отново

Малко повече от пет години след катастрофата край момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, в Окръжния съд в Кърджали започва отново делото срещу участниците в нея - бившия лидер на ДПС и партия ДОСТ Лютви Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед. Те са обвинени в причинавяне на смърт по непредпазливост по време на пътнотранспортно..

публикувано на 13.05.24 в 10:31

Облачно и дъждовно, в планините сняг

През нощта ще бъде предимно облачно и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд.  Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще..

публикувано на 13.05.24 в 08:59