Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само един случай на коронавирус в Кърджали

Един нов случай е регистриран в област Кърджали за последното денонощие. В област Смолян новите случаи са 6, в област Хасково - 5, сочат данни на Единния информационен портал.

222 са новите случай на коронавирус у нас. Положителни са близо 7 на сто от направените 3266 теста.

Двама души са починали заради инфекцията.

10 са новопостъпилите за денонощие в болничните заведения. Общият брой на хоспитализираните е 1056. От тях 116 са в интензивни отделения.

Оздравелите са 702.

95 са поставените дози през изминалото денонощие. Хората със завършен ваксинационен цикъл вече са 2 053 686 души. С бустерна доза са 738 030 души




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Кметът на Коня посети Черноочене

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед прие в кабинета си своят колега Угур Ибрахим Алтай - кмет на Голяма Община Коня от Република Турция. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество и обмяна на опит в различни сфери, между които благоустрояване, местни инициативни и туризъм. На базата на създадените добри взаимоотношения ще се..

публикувано на 12.05.24 в 16:16

160 деца преминаха през безплатни прегледи на очите в Момчилград

За трета поредна година Община Момчилград проведе кампания за профилактика на детското зрение в детските градини на територията на общината. Очният скрининг позволява да се идентифицират навреме децата с потенциални зрителни проблеми и те да бъдат насочени за преглед при офталмолог.   През месец май бе извършен скрининг на близо 160 деца от..

публикувано на 12.05.24 в 16:06

Движението за ГКПП "Маказа" е възстановено

Движението в района на село Върхари е възстановено след извършения оглед на мястото на пътнотранспортно произшествие. Трафикът по главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ се извършваше по маршрут от спирка „Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.  Сигналът за катастрофата между три..

публикувано на 12.05.24 в 15:14

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 13:42

Отклониха движението за ГКПП „Маказа“ заради катастрофа

Временна организация на движението на главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ в района на село Върхари заради пътнотранспортно произшествие Движението по главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ се извършва по маршрут от спирка „Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.   Сигнал..

публикувано на 12.05.24 в 10:28

Международен ден на сестринството: Недостиг на близо 17 000 медсестри у нас

Държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяка лечебна структура, така че да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото изискване да се прилага за акушерки, рехабилитатори, лаборанти и други специалисти. Затова настояват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във връзка с днешния Международен ден на..

публикувано на 12.05.24 в 09:35

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина

Над 26 300 са потвърдените досега заявления за гласуване в чужбина за изборите за народни представители, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия. З аявления се приемат до 24 часа българско време на 14 май. Те служат за образуване на секции зад граница при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място...

публикувано на 12.05.24 в 09:34