Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Костадинов: Бог да помага на бъдещите управляващи, ако не се върнем при „Газпром“

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС


Служебното правителство няма да може да реши  газовата криза, тъй като не разполага с оперативна политическа самостоятелност, смятат от ПП "Възраждане".

Лидерът на партията Костадин Костадинов поясни: „Решението е едно, просто трябва да се възстановят договорните отношения с „Газпром“. Друг е въпросът вече на каква цена, защото заради влошените по наша вина отношения с Русия не можем да очакваме кой знае какви добри условия, но в крайна сметка, за това са преговорите – сяда се на преговорната маса и се търси възможно най-добрия вариант за нас. Българският национален интерес изисква през зимата да имаме работеща икономика и да не сме на студено. Ако това нещо не се случи, Бог да е на помощ на тези, които ще управляват държавата. Не знам са какво точно ще успеят да се оправдаят пред българските граждани, защото „евроатлантическите ценности“, ако въобще можем да наречем това нещо ценности, те не топлят“. 


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Бойко Борисов: Кърджали ще има обходен път

Етническата толерантност  в този регион трябва да бъде издигната в култ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти и членове на партията в Кърджали. “Нищо по-страшно няма от разделението на религиите и впоследствие в партиите. Аз съм сигурен, като видях и водача на ДПС, като гледам и нашия водач, спокойно мога да кажа, Кърджали ще..

публикувано на 19.05.24 в 12:31

Биология и английски език са най-предпочитани в матурите по избр

Най много злестноци в Кърджали са предпочели биология и здравно оброзавание за втората матура по предмет по избор, съобщи в ефира на БНР Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на РУО в Кърджали. Билогия и здравно образование е избрана от 314 зрелостници. Следват английски език ниво В 2 и В3, избор на 233 завършващи. Останалите предпочитяния са..

публикувано на 19.05.24 в 12:15
Огнено шоу за Европейската нощ на музеите в Хасково

Огнено шоу остави без дъх хасковлии в Нощта на музеите

Огнено шоу в лапидариума на Регионалния исторически музей в Хасково предизвика истински фурор сред десетките гости. Пърформънса с факли продължи около 10 минути и остави без дъх зрителите. Това беше куолминацията в програмата за Европейската нощ на музеите в Хасково. В 22:25 ч. започна огненото шоу.  Преди това бе излъчен филма „Родени от..

публикувано на 19.05.24 в 11:34

Цените на основните храни се повишават, краставиците и доматите по-евтини

Повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предаде БТА. Краставиците поевтиняват с 5,1 на сто, като тези от внос се продават по 2,24 лева за килограм, а оранжерийните - по 2,79 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 19.05.24 в 09:57

Медиана: ГЕРБ-СДС печелят изборите, "Възраждане" са втори

Изследване на агенция "Медиана" отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при избори днес и им дава сериозна дистанция пред всички останали - 27,5% от заявилите, че ще гласуват биха дали гласа си за коалицията, предаде БНР. Втори вече са "Възраждане" с 15,7%. ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС (14,2%). Сигурни за присъствието си в следващия..

публикувано на 19.05.24 в 09:44

Облачно и дъждовно

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд.  На места в планинските райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни, а в Югозападна България е възможно и да прегърми. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София -..

публикувано на 19.05.24 в 08:25

Кърджали на осемнадесето място в страната по средна работна заплата

Ръст на средната месечна заплата в област Кърджали до 1 655 лв. отчита Националният статистически институт за първото тримесечие на тази година. С 3.4 на сто повече е средното възнаграждение спрямо четвъртото тримесечие на м.г. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 841 лв., а за частния - 1 565 лева. Ръстът на средната брутна месечна..

публикувано на 18.05.24 в 17:45