Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почерпен с 0,9 промила се опита да избяга от полицията

Автор:

След опит да бъде осуетена полицейска проверка 27-годишен мъж е бил задържан в 1 часа тази нощ в Кърджали. 

Първоначално водачът не спрял на стоп палка. 

След това възпрепятствал служителите на реда да изпълнят задълженията си и отказал проверка на документи. 

Направеният тест за алкохол отчел0,9 промила. 

На нарушителя е съставен акт. 

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено в хода на специализирана операция.

В Кърджали полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 49-годишен мъж. 

При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация. Колата не е имала валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Катя Лазарова

Спектакълът "Под игото" се отменя

Спектакълът "Под игото", с който Варненският театър трябваше да гостува в Кърджали на 20 юни, се отменя. Главния организатор на турнето Катя Лазарова : “Планираният спектакъл „Под игото“, който се очакваше с нетърпение за съжаление се отменя, поради внвзапно заболяване на глaвен актьор.“ За да уважи публиката в Кърджали на 19 юни..

публикувано на 01.06.24 в 14:27

В Шумнатица се провежда Празник на качамака

Близо 1200 порции качамак бяха раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица. Родопският деликатес е приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него беше смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Първият Празник на качамака в Шумнатица се проведе през 2018 г. , който бе повторен и през 2019..

публикувано на 01.06.24 в 14:13

Падат цените на повечето плодове и зеленчуци

Повишението на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната спря тази седмица, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се понижи с 1,21 на..

публикувано на 01.06.24 в 13:59

Първа копка на многофункционална спортна площадка в Кърджали

Започна изграждането на многофункционална спортна площадка в най-големия квартала на Кърджали – “Възрожденци“. Площадката ще бъде за футбол, волейбол и баскетбол, заедно със съпътстващата инфраструктура. Игрищата ще бъдат с изкуствена настилка, а цялата инвестиция е в размер на 520 хиляди лева.

публикувано на 01.06.24 в 12:42
Снимката е илюстративна

Сигнал от сирени в Деня на Ботев, МВР призова да останем на място

На 2 юни, неделя, ще бъде задействана сиренната система в Кърджали.  В Деня на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България на 2 юни в 12 часа ще бъде задействана сиренната система. При подаването на сигнала всички пешеходци и водачи на пътни превозни средства в страната следва да преустановят движението си по улиците, като..

обновено на 01.06.24 в 09:36

Около 350 000 души с двойно гражданство имат право на глас в Турция

Около 350 000 души с двойно гражданство имат право на глас в Турция. Няма точна статистика колко от тях ще упражняват вота си на 9 юни за Българско Народно събрание, но очакванията са отново за висока активност.  В югоизточната ни съседка са разкрити 166 изборни секции, което е най-големият брой в чужбина. В четири от бюрата ще се гласува..

публикувано на 01.06.24 в 09:16

Първо издание на планинския маратон Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес. Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са заявили участие.   Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане. "Zlatograd Bike n’Run не е само спортно събитие, а кауза, която  популяризира..

публикувано на 01.06.24 в 09:05