Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

586 са новите случаи на коронавирус

Снимка: Архив

586 са новите случаи на коронавирус в България, показват данните на Единния информационен портал. Това са 11.56% от направените 5 065 теста за изминалото денонощие.

В област Кърджали няма регистрирани новозаразени за изминалото денонощие. За област Смолян новите случаи са 6, Хасково-17

681 пациенти са в болница заради Covid-19, като 53-ма от тях са в интензивно отделение.

4-ма души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.

Поставени са 1 531 дози ваксина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жена е задържана за притежание на канабис в Смолян

Жена е задържана за притежание на високо рискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Смолян. При полицейска проверка 39-годишната смолянчанка е спряна на ул. “Дичо Петров“ в областния град. Водачката е отказала да направи тест за употреба на наркотични вещества. Последвало е претърсване в автомобила ѝ. В..

публикувано на 14.05.24 в 16:58
Регионален исторически музей Кърджали

Регионалният исторически музей в Кърджали ще участва в Европейската нощ на музеите

Регионалният исторически музей в Кърджали се включва в отбелязването на Европейската нощ на музеите 2024 на 18 май. Тази година екипът подготвя изложба "Резултати от археологическите проучвания на късноантична и средновековна крепост в м. Язлъ дереси, с. Храстово, община Крумовград“. Откриването е в 19 часа. Вратите на музея ще са отворени до..

публикувано на 14.05.24 в 16:52

В Кърджали се проведе заключителения изпит за кандидатите за „Воден спасител"

Днес се проведе заключителен изпит за кандидатите за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ и „Воден спасител на открити площи и море“. В закрития басейн на ЕГ „Христо Ботев“ младежите демонстрираха усвоените по време на обучението практически умения, свързани с покриване на нормативи по плуване, спасителни техники за оказване на първа помощ..

публикувано на 14.05.24 в 16:47

Работещите в сферата на висшето образование излизат на протест

Работещите в сферата на висшето образование излизат на протест на 20 май. Той ще се проведе от пред Министерството на финансите, съобщиха от Националния синдикат "Висше образование и наука". "Недоволството се дължи на 3-годишни проблеми, създадени от управляващите, които лишиха системата от над 320 милиона лева", обясни пред БНР проф. Лиляна..

публикувано на 14.05.24 в 16:30
Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева представя бюлетините за предстоящите избори на 9 юни.

Представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с дължина около половин метър и ще се сгъват по стандартния начин. При гласуване с машина на началния..

публикувано на 14.05.24 в 16:15

Задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на Капитан Андреево

Митническите служители задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле със знаци на търговски марки при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната през ГКПП Капитан Андреево. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и..

публикувано на 14.05.24 в 16:13

411 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция

411 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта вчера с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества. 198 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 30 акта и 138 фиша,..

публикувано на 14.05.24 в 16:07