Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ето ги ставките за преходната национална помощ за животни

Автор:
Снимка: БГНЕС

Със заповеди на министъра на земеделието Явор Гечев са определени ставките по две от схемите за директни плащания в сектор „Животновъдство“ за Кампания 2022 г. Плащанията към фермерите ще се извършат този месец от Държавен фонд „Земеделие“, съгласно утвърдения индикативен график от Разплащателната агенция, на един транш.

По Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, ставката е 192,57 лева за говедо и 337,00 лева за бивол.

По Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, в размер на 41,07 лв. за животно.

Припомняме, че с решение на Управителен съвет на ДФ „Земеделие“ е утвърден общ финансов ресурс по схемите в размер на над 53 млн. лева. Бюджетът за изплащане на подпомагането по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, е 32 064 360 лева, а за разплащане по схемата за Преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, до 21 760 654 лева.


По публикацията работиха: Илияна Типова, Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва лятното плуване за деца в Крумовград

За поредна година децата в Крумовград ще се учат да плуват. Инициативата е безплатна и е организирана от общината. Осигурен е и безплатен превоз.  Интересът към Плувното лято е много голям, каза Карамфилка Тюрдиева, директор на Дирекция образование и социални дейности: Заниманията ще се проведат в рамките на един месец в басейн "Оазис"...

публикувано на 05.07.24 в 15:46

Четвърти международен документален „Родопи филм фест“ се открива на 11 юли в Смолян

За четвърта поредна година Международният документален „Родопи филм фест“ (RIFE) ще се проведе в Смолян от 11 до 14 юли, съобщи Михаела Люцканова, отговаряща за връзка с медиите. Програмата ще направи преглед на 36 заглавия от България и света, като входът е свободен. Избрани филми са включени за първа година в платформата Nettera.TV. Основният..

публикувано на 05.07.24 в 15:02

Недостигът на вода създава сериозни проблеми в малките населени места в област Кърджали

Недостигът на вода създава сериозни проблеми на жителите на малките населени места през летния сезон, констатираха областният управител Ресми Мурад и управителят на ВиК инж. Славчо Славков.   Засушаването и намаляващият дебит на кладенците налага да се търсят нови водоизточници, да не се прахосва питейна вода за комунално-битови нужди, както и да..

публикувано на 05.07.24 в 11:51

Основатели на областната структура на ДПС в Кърджали подкрепят Ахмед Доган

Деветима основатели на областната организация на ДПС в Кърджали, между които е и бившият областен председател на партията и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер, излязоха с декларация в подкрепа на почетния председател на Движението Ахмед Доган. Бахри Юмер: „Ние не искаме партията да се управлява еднолично. Никой нищо не пита регионалните..

публикувано на 05.07.24 в 10:48

Община Кърджали започна премахването на излезли от употреба автомобили

Община Кърджали уведомява собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/, че започна процедурата по принудителното премахване от улици и терени общинска собственост.   Преместените ИУМПС ще се съхраняват на следния адрес: гр. Кърджали, База на ОП „Озеленяване, благоустройство и чистота“, ул. „ Язовирска“ № 19 за 14 дневен срок в..

публикувано на 05.07.24 в 08:53

Новите общински съветници в Хасково полагат клетва

Новоизбраните общински съветници в Хасково ще положат клетва днес. Изборите за Общински съвет се проведоха на 23 юни, след като вотът от миналата година беше касиран. 41 са общинските съветници от девет партии и коалиции, като най-многобройна е групата на ГЕРБ - 17 представители. Втори са ДПС с 11 съветници. ПП-ДБ, БСП и ИТН имат по един общински..

публикувано на 05.07.24 в 08:45

МВР отбелязва 145 години от създаването си

МВР отбелязва 145 години от създаването си днес.Тържествената церемония ще започне в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци. При храм-паметникa "Александър Невски" ще бъде подредена специализирана техника, която служители ползват в ежедневната си работа. В 10:30 часа пред Паметника на полицаите, загинали..

публикувано на 05.07.24 в 08:38