Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят "Дванадесета нощ" в Кърджали днес

Хасковският театър "Иван Димов" ще представи една от най-новите си продукции "Дванадесета нощ" по Уйлям Шекспир пред публиката в Кърджали днес, вторник, 29-ти ноември от 19.00 часа.

Премиерата на "Дванадесета нощ" беше само преди няколко месеца по време на големия театрален летен фестивал "Театър, Обичам те!" в Хасково. 

В постановката на режисьора Анастасия Събева правят дебют четирима от петте актьори, които допълват трупата на театъра тази година.

"Дванадесета нощ" ще се играе от 19 часа на сцената на театъра "Димитър Димов" в Кърджали тази вечер.

Това докосване до една от емблематичните комедии на Уйлям Шекспир не трябва да бъде пропускано, убедена е 

Станислава Жипонова, 

зам.-директор по творческата част на ДКТ "Иван Димов" в Хасково:



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Кърджали закупи нова метачна машина

Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация. Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското..

публикувано на 29.05.24 в 12:54

Ученици от Езиковата гимназия в Кърджали подготвиха брошури за паметниците в града

В рамките на иновативната седмица на тема „Светове и времена", ученици от 10 „в" клас на ЕГ „ Христо Ботев" в Кърджали проведоха изследване под надслов „Пътуване през времена и светове". Своето пътешествие назад във времето те направиха чрез проучване историята на паметниците в града. Интервютата им с кърджалийци показаха, че макар хората да преминават..

публикувано на 29.05.24 в 12:28

Стартира ремонтът на 16 улици в квaртал „Възрожденци“

Стартираха ремонтните дейности на три различни локации в  най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“. От днес започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ /до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56/ и на ул. „Ангел Кънчев“ /основния път, водещ към Пасарелката/. Предстои основен ремонт на 3 улици в квартала -..

публикувано на 29.05.24 в 11:42

Пъстър празник за Деня на детето подготвят в Момчилград

Пъстър празник с много забавления и приятни изненади за всички малчугани ще се проведе в Момчилград по случай 1 юни – Международния ден на детето.  Събитието се организира от община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за обществена подкрепа. На 31 май (петък) от..

публикувано на 29.05.24 в 10:57
с.Шумнатица. 2023

Празник на качамака събира гости в Шумнатица

Близо 1400 порции качамак ще бъдат раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица, който ще се проведе на 1 юни, събота.  Родопският деликатес ще бъде приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него ще бъде смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Заместник-кметът на Община Кирково..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

РИК Кърджали състави акт за установено нарушение от Николай Денков

РИК- Кърджали установи нарушение на Изборния кодекс, извършено от Николай Денков - кандидат за народен представител на КП „Продължаваме промяната - Демократична България“ в изборите на 9 юни 2024г. Комисията оправомощи председателят да състави акт за установено нарушение на Денков.  Според РИК-Кърджали става въпрос за нарушение на добрите нрави, тъй..

публикувано на 29.05.24 в 10:07

КНСБ не е съгласна заплатите в здравеопазването да останат същите

От КНСБ не са съгласни с идеята на здравното министерство - размерът на основните заплати на лекари, сестри и санитари да бъде запазен за още една година. От синдиката настояват това запазване да действа няколко месеца, до подписването на нов колективен трудов договор.  Съгласие за такъв все още не е постигнато, а работодателските организации..

публикувано на 29.05.24 в 07:55