Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Визев: Футболът не може да се купи

Васил Визев
Снимка: Радио Кърджали

Вече няколко дни светът е футбол. В неделя започна световното първенство в Катар. То се провежда в едно малко нетрадиционно време, но емоцията, която носи, не зависи от времето. 

"Още от самото начало се знаеше, че това ще бъде различно първенство. Играе се през зимата, но в Катар времето позволява да се покаже хубав футбол", коментира за Радио Кърджали футболният специалист и треньор във футболната академия "Арда 1924" Васил Визев.

Той съжалява, че неговият фаворит за титлата Аржентина поднесе една от първите изненади на Мондиала, като загуби от Саудитска Арабия с много слаба игра. Затова пък е впечатлен от играта именно на саудитския отбор: "Такъв футбол съм гледал от Ливърпул, от Манчестър Сити - с една много висока преса, движения по целия терен. И успяха да победят тим, който се очакваше, че ще бъде световен шампион", коментира Васил Визев.

Според публикации на специалисти отбори от страни, които имат подобен на катарския климат, ще имат предимство в играта на световното първенство и това засега се доказва, смята кърджалийският треньор: "До момента Саудитска Арабия изигра страхотен мач, Сенегал също, Мексико вчера ме впечатлиха, даже един Тунис срещу страхотния отбор на Дания изиграха също много хубав мач." 

Все още е рано да се правят по-сериозни изводи за играта и представянето на отборите, още повече, че миналите първенства са показвали, че дори и да тръгне слабо един отбор, той може да разгърне потенциала си в следващ етап, смята Визев.

Във всяко първенство има изненади, които го правят интересно, казва специалистът. Според него с най-големи шансове за титлата са Аржентина, въпреки слабото начало, Бразилия, Франция, Белгия. Това, което иска да види, е много голове и бърза игра, с повече раздаване на терена от страна на футболистите: "Обичам английския футбол, искам такъв футбол да виждам. Франция показаха страхотна игра, която за мен е нещо от бъдещето."

Футболът не може да се купи, категоричен е Васил Визев, коментирайки факта, че този Мондиал е най-скъпият в историята досега. 


В прикачения звуков файл може да чуете целия разговор на Станислава Георгиева с Васил Визев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
д-р Димитър Димов

Педиатър: Най-уязвими при коклюш са кърмачетата, ваксината е важна

Спад в заболеваемостта от остри респираторни заболявания наблюдава в последните дни педиатърът д-р Димитър Димов. Това не е изненадващо за края на зимния сезон и пролетта. Няма ръст и на заболеваемостта от коклюш, посочи още в ефира на Радио Кърджали специалистът с дългогодишна практика.  „ За съжаление в началния стадий коклюшът не се отличава..

публикувано на 13.05.24 в 23:40
Алириза Юсуф, кмет на с. Гургулица и с. Момина сълза

Алириза Юсуф - кмет на 50 души от две села

Гургулица е село в община Момчилград, разположено на западен склон на Източнородопския рид Стръмни рид. Къщите изградени от камък, каменни дувари ограждат дворовете. Еднолентов асфалтов път води до селската чешма, в центъра на селото. От там тесни пътечки водят до всяка къща. В селото някога е имало училище. Днес само сградата напомня за това. Къщите..

публикувано на 13.05.24 в 12:07

Възстановиха стар ритуал за гадаене около вековния дъб в Житница

Една вековна традиция се възроди по Гергьовден в Чернооченско.  Това се случва в Пряпорец, най-динамично развиващото се село в района, както и в Дядовско, Житница, Черноочене, Черна нива и много други населени места. Местните жените празнуват Хъдърлез като възстановяват обичая "мартъфал". Още предната вечер, на 5 май, млади момичета разнасят..

публикувано на 06.05.24 в 12:24

Габриела Руменова: Срокът за рекламация на туристическа услуга е 14 дни

Хората винаги да проверяват туроператора в регистъра на Министерството на туризма , преди да реализират почивката си и да четат внимателно договора. Те трябва да проверят и дали търговецът има застраховка професионална отговорност. При съмнение за повече права на оператора за сметка на техни, да преговарят и едва при отстраняване на..

публикувано на 06.05.24 в 11:58

Поставиха 10 контейнера за стари дрехи и обувки в Кърджали

Десет контейнера за разделно събиране на дрехи и обувки са поставени от няколко дни в централната част на Кърджали и в кв. "Възрожденци".  В тях ще могат да бъдат изхвърлени дрехи, обувки и  текстилни изделия. Препоръчително е старите текстилни отпадъци да са чисти. Те трябва да бъдат опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащия се..

публикувано на 02.05.24 в 12:23
Маймунски салеп

Разцъфнаха първите диви орхидеи в Източните Родопи

Започнаха да цъфтят едни от най-красивите и изящни цветя в Източните Родопи - дивите орхидеи. Заради климатичните си особености този район е един от най-богатите на видово разнообразие в цяла България. Голяма част от орхидеите са включени в Червената книга на страната.  Сред първите разцъфтели видове по поляните на област Кърджали са пурпурният и..

публикувано на 28.04.24 в 18:19
отец Николай Величков

Отец Николай: Лазаровден и Цветница са дни на надежда и истина, но и на равносметка

В събота и неделя православната църква отбелязва два от големите християнски празници - Лазаровден (в събота, 27 април) и Цветница или Вход Господен в Ерусалим (в неделя, 28 април).  Това са едни от най-заредените с вяра и оптимизъм дни, изпълнени с много духовност.  "Лазаровден е възпоменанието на възкресението на Лазар, който четири дни..

публикувано на 26.04.24 в 18:40