Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 са новите случаи на коронавирус в България, 1 в Кърджали

Снимка: pixabay

Един нов случай на ковид инфекцията е регистриран в Кърджали за последното денонощие. 

С него общият брой на заразените до сега от началото на пандемията достига 11 164. 

Нулев интерес към ваксинирането отчитат здравните власти в Кърджалийска област.

До сега броят на поставените ваксини от началото на пандемията възлиза на 102 987.

50 са новите случаи на коронавирус в България, показват данните на Единния информационен портал. Това са 6% от направените 835 теста през изминалото денонощие. Петима са новопостъпилите в болничните заведения. 
Общият брой на хоспитализираните с коронавирус у нас е 460. От тях 56 са в интензивни отделения. Няма починали, а като оздравели са отчетени 12 души. Поставени са 50 дози ваксини. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вторият задължителен зрелостен изпит ще се проведе на 20 май

Вторият задължителен зрелостен изпит ще се проведе на 20 май. Учениците се явяват по предмет по избор. Ангелина Костова, началник на Регионалното управление по образованието Кърджали каза: "Най-предпочитаният предмет е биологията и здравното образование. Там има подадени 314 заявления. Следващото е английски език ниво Б 2. 233 заявления има..

публикувано на 14.05.24 в 12:02

Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ - Ардино проведе отчетно събрание

Ловно-Рибарско Сдружение „Бели  брези“ - Ардино проведе отчетно събрание през уикенда. При план за отстрел 152 броя диви свине са отстреляни 219, заяви председателят на сдружението Шахин Байрамов. Общата ловна площ, която стопанисва сдружение е 24 068 хектара, а ловните дружинки са шест. Общият брой на ловците е 404.  С цел разнообразяване на дивеча..

публикувано на 14.05.24 в 11:47

Образувано е досъдебно производство за използване на фалшив документ за придобит осигурителен стаж от 74-годишен жител на областта

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в Областната дирекция на МВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 74-годишен жител на областта представил в Териториалното поделение на НОИ образец за придобит осигурителен стаж с вписани неверни данни. Вследствие на това неправомерно са били получавания..

публикувано на 14.05.24 в 11:44

Районната избирателна комисия в Кърджали взе решение за заличаване на кандидат за депутат

Решение за заличаване на кандидат за депутат прие на снощното си заседание Районната избирателна комисия  в Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали председателят Иван Робов. "Този кандидат е подал заявление, че се намира във фактическа невъзможност да продължи кампанията, която вече започна и ние сме длъжни да се съобразим с неговата воля. Той..

публикувано на 14.05.24 в 11:39

6300 заразени с птичи грип патици ще бъдат унищожени в село Константиново, област Хасково

6300 патици от породата милоари ще бъдат унищожени заради открит птичи грип в село Константиново, област Хасково. Около сравнително малката ферма се обособяват 3 километрова забранена зона и 10 километрова наблюдавана зона със строги мерки против разпространението на заразата. 

публикувано на 14.05.24 в 10:59

3951 са назначените членове на СИК в Кърджали за предстоящите избори 2 в 1

3951 са назначените членове на секционни избирателни комисии в 9-ти многомандатен изборен район - Кърджали за предстоящите избори 2 в 1 за представители в европейския парламент и народни представители, които ще бъдат произведени на 9 юни. Започнали са вече и исканията за замени на членове на СИК. Една от парламентарно представените формации в..

публикувано на 14.05.24 в 10:57

До трима ще са представителите на формациите при удостоверяването на машините за вота

Централната избирателна комисия определи реда за участие на представители на партии, коалиции, инициативни комитети и на неправителствени организации наблюдатели, които са ще участват в изборите на 9 юни,  в процеса по удостоверяване на машините за гласуване.  В регистър ще се впишат представителите, за които в ЦИК формациите подадат заявления до 16..

публикувано на 14.05.24 в 09:33