Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Хасково Минко Ангелов депозира оставка и излезе в отпуск

Причината е започнато срещу него разследване по медийни публикации

Областният управител на Хасково Минко Ангелов депозира оставка и излезе в отпуск.

Причината е започнато разследване срещу него по медийни публикации

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е депозирал оставката си, заради започнато срещу него разследване.

Срещу него има проверка на МВР, започната заради публикация в електронни медии, често подозирани в разпространение на фалшиви новини.

В тях Минко Ангелов е посочен като покровител на контрабандисти и техни канали през ГКПП Капитан Андреево..

Ангелов отказа коментар пред Радио Кърджали, но потвърди за депозираната оставка и че „ще бъде в отпуск до изясняване на случая, разкриване на истината от компетентните органи и пълната му реабилитация по абсурдните обвинения“.

Той обеща да публикува своето мнение в личния си профил в популярна социална мрежа, което и направи по-късно днес.

„Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм в отпуск, за да няма съмнение, че оказвам контрол върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им  и в професионализма на извършваните от тях действия. 

Аз съм счиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията,  трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. 

Като представляващ институцията Областна администрация-Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково винаги съм работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани.

За клеветническата кампания, организирана срещу мен ще защитя правата си по съдебен път. Искрено вярвам в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и ще докажа правотата си“.

Докато Минко Ангелов е в отпуск функциите и задълженията на областен управител на Хасково ще изпълнява неговият заместник Мартин Узунов.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. Ангажирани за нея са 13 000 квестори. Учениците..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Преди обяд ще преобладава облачно време

Преди обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд. Сутринта на места в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 8°. В следобедните часове валежите навсякъде ще спрат и облачността над много райони ще се разкъса. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна..

публикувано на 17.05.24 в 08:10

платена публикация
Костадин Костадинов: В Кърджали има депесарско робство, което кара българи да се страхуват от българи

Над 100 човека си поговориха с Костадин Костадинов на срещата с граждани в центъра на Кърджали. Той им отговаряше на въпроси свързани с миграцията и приемането на България в Еврозоната. Също така засегна какви са приоритетите на „Възраждане“ за община Кърджали, както и в национален план. С жителите на областта се срещнаха и  кандидатите за..

обновено на 16.05.24 в 20:20

Новоасфалтиран път и пешеходна алея свързва Тютюнче с Джебел

Община Джебел асфалтира пътя от общинския център до село Тютюнче. Основният ремонт на 2-километровия път започна след като кметът на общината Неджми Али подписа през септември миналата година споразумение за финансиране на проекта с Министерството на регионалното развитие. Освен новата асфалтова настилка е обособена пешеходна алея, която е с дължина над..

публикувано на 16.05.24 в 18:50
Кириакос Мицотакис

Гърция няма да ратифицира три меморандума със Скопие

Гърция няма да ратифицира сега три основни и вече подписани меморандума със Северна Македония. Министър-председателят Кириакос Мицотакис е категоричен, че Атина първо трябва да се убеди, че Скопие спазва стриктно всички клаузи на Преспанския договор. Ратификацията на трите меморандума са условие за приемането на Република Северна Македония в Евросъюза...

публикувано на 16.05.24 в 18:15

Езикова гимназия ,,Иван Вазов“ – Смолян отбелязва 40 години от създаването си

Езикова гимназия ,,Иван Вазов“ – Смолян, ще отбележи 40 години от създаването си, съобщи за БТА Галина Ангелова – старши учител по английски език. Тържеството ще започне на 5 юни 2024 година във фоайето на Родопски драматичен театър ,,Николай Хайтов“. Ще бъде открита изложба „40 години Езикова гимназия ,,Иван Вазов“ - училище на младостта“, след което..

публикувано на 16.05.24 в 17:50

Добра реколта от череши отчитат овощари от региона

Тази година реколтата от български череши е добра, казва Добри Желев, производител от димитровградското село Крепост. Цената на черешите тази година е стартирала от 8-10 лв/кг, но последните дни е паднала до 6-7 лв/кг. Заради дъждовния период плодът е започнал да се напуква, казва още овощарят и допълва, “вероятно цената на българската череша още ще..

публикувано на 16.05.24 в 17:00