Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на кв. "Гледка" в Кърджали блокираха кръстовище по пътя за Гърция (ОБНОВЕНА)

4
Снимка: Радио Кърджали

Жители на квартал "Гледка" в Кърджали излязоха на протест в 8,30 ч. заради увеличения тежкотоварен трафик в района. Те блокираха за половин час едно от натоварените кръстовища по пътя за Гърция.

Недоволните граждани твърдят, че няма решение на проблема въпреки многото писма, изпращани до институциите. 

Според Роса Соколова, жител на квартала, преминаването на камионите е засегнало конструкциите на голяма част от жилищните сгради.

"Това тресене на домовете, това тракане на дограмите… И най-вече ни плащат пукнатините, които се явиха в приземните етажи. В повече от половината къщи вече има пукнатини. Част от хората са предприели да ги запълнят тези пукнатини. Мълчахме дълго време, имаме нужда от подкрепа и то навременна, сега."

Протестиращите заявиха, че не излизат за пръв път и последен. Ще продължим да излизаме и преди Коледа в съботен ден, когато най-малко 100 човека ще има и ще спрем движението за по-дълго време.

Хората са отправили покана до общинските съветници и кметът да присъстват на протеста. Само общинският съветник Георги Кючуков и кметът Хасан Азис се срещнаха с протестиращите граждани. Кючуков каза, че е поел ангажимента да придвижи жалбата на гражданите до общинската администрация, като заяви, че страховете на хората са абсолютно основателни и е вероятно и пътната настилка да не е предвидена за толкова тежкотоварен превоз. 

Кметът Хасан Азис обеща, че до няколко дни ще има решение на проблема- ще обсъдим всички възможности и варианти за решението на този проблем в рамките на десетина дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Регионален исторически музей Кърджали

Пътуваме в миналото в историческия музей в Кърджали на 18 октомври

"Екскурзия в миналото" организират Туристическият информационен център към община Кърджали и Регионалният исторически музей. Тя ще се проведе на 18 октомври в музея и е посветена на 21 октомври - Деня на освобождението на Кърджали и включването в пределите на българската държава . Директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова с..

публикувано на 09.10.24 в 15:57

Двама се облякоха с 13 килограма контрабандно злато

Недекларирано злато във вид на кюлчета, скрити в колани около кръста на двама пътници, задържаха митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево.  На 07.10.2024 г. пристига лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували от Румъния през България за Турция водачът и неговият спътник. Митническите служители селектират превозното средство и..

публикувано на 09.10.24 в 15:31

Момичета от Момчилград се класираха за републиканските финали по тенис на маса

Силно начало на новия сезон в първенството по тенис на маса отбелязаха състезателите на Спортен клуб "Родопи" от Момчилград. На Националния турнир „Млад олимпиец“ за Купата на България, който се проведе в Панагюрище представителките на Момчилград при девойките Есел Ибрахим и Елиф Ибрям заеха трето и пето място и се класират директно за финалите на..

публикувано на 09.10.24 в 14:07
Кафява мечка

Мечки шетат в Родопите

Петнадесет щети от мечки са установени през месец септември в стопанства на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Смолян. Това съобщи директорът й инж. Екатерина Гаджева. Община Ардино от област Кърджали е включена в периметъра на действие на РИОСВ-Смолян. В закона е предвидено да се оценяват щети от мечки и корморани...

публикувано на 09.10.24 в 14:03

Все още няма доказани случаи на грип

До момента няма доказан случай на грип в страната, обяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Първите грипни случаи започват в края на октомври и началото на ноември, а след това започва бърз ръст, за да достигне през януари до епидемични стойности. Така ще бъде и през тази година, каза Ангел Кунчев, като добави, че в момента има и други..

публикувано на 09.10.24 в 13:18

Музеят на тютюна привлича все повече туристи

Година след официалното откриването на музея на тютюна в Ардино се наблюдава ръст на посещаемостта, съобщава Танер Чобанов, уредник в общинския музей. Този ръст е драстичен - 50-60%, каза още Чобанов:

публикувано на 09.10.24 в 12:00

Два пожара пламнаха и бяха загасени в областта

Два са пожарите вчера в областта, няма материални загуби. Около 15 часа е подаден сигнал за димящ кашон в миниван в Момчилград. Незабавно е бил изпратен екип на РСПБЗН-Момчилград, който загасил огъня, причинен според огнеборците от изхвърлена незагасена цигара при товареното на колата. Вследствие на небрежност при боравене с открит огън пламнал пожар в..

публикувано на 09.10.24 в 11:05