Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха двойно повече недкларирана валута спрямо миналата година

Снимка: customs.bg

От началото на годината до средата на декември на митнически пункт „Капитан Андреево“ е заловена недекларирана валута с левова равностойност над 23 300 000 лeва.

Това съобщи за Радио Кърджали Диана Маркова от Агенция „Митници“. 

За сравнение през 2021 г. е открита недекларирана валута, която се развява на 10 500 000 лв.

Сумите са откривани най-често в товарни автомобили.

Обичайните тайници са във във фабрични кухини на шофьорската кабина, в матраците, в хладилните агрегати, сред личните вещи на шофьора. 

Не са  редки обаче и случаите на специално изградени тайници в автобуси.

Недекларираната валута се пренася най-често от страни от Западна Европа през България за Турция.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Юли започва с горещо време и температура до 38 градуса

Националният институт по метеорология и хидрология  обяви за много области, сред които Кърджали, Хасково и Смолян,  жълт код за високи температури за понеделник – 1 юли. Времето ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в..

публикувано на 30.06.24 в 16:25
Снимката е илюстративна

Образува се опашка на "Маказа" в посока България

Към 14 часа на ГКПП "Маказа-Нимфея" започна да се образува опашка от чакащи да влязат в България. В ранния следобеден час повече от километър беше опашката от автомобили. Преминаването през граничния пункт става бързо, като на пункта към момента работят 3 гишета, става ясно от  коментари в социалните мрежи. На изход от страната ни към този час опашката е..

публикувано на 30.06.24 в 14:36
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх . На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. Новият български патриарх беше избран на 4-тия Патриаршески избирателен църковен събор. Избират новия български патриарх (Обновена) Патриарх..

обновено на 30.06.24 в 14:19

Поскъпва токът за бита

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия едногодишен период. Най-голямото поскъпване на тока за бита е за клиентите на..

публикувано на 30.06.24 в 14:06
Пожар в маслинова гора край град Аргос в Гърция.

Пожар затруднява движението по АМ „Марица“

Временно e ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни площи, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се осъществява по обходен маршрут по път I-8 през гр. Свиленград и се регулира се от "Пътна полиция".

публикувано на 30.06.24 в 14:02
Снимката е илюстративна

По два златни и сребърни медала за щангистките от Момчилград

Два златни и два сребърни медала завоюваха щангистките на Спортен клуб „Наим Сюлейманоглу“ Момчилград от Държавното лично първенство по вдигане на тежести, което се проведе  в Русе. В състезанието  взеха участие близо 450 тежкоатлети от 20 клуба във всички възрастови групи. В категория до 49 килограма първото място спечели Елена Георгиева. Тя се..

публикувано на 30.06.24 в 11:14

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36