Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлин Белчев: Въпреки кризите се опитваме да променяме облика на община Баните

Павлин Белчев, кмет на общ. Баните
Снимка: Facebook/ Павлин Миленов Белчев

”2022 беше една добра година за община Баните, въпреки политическата обстановка в държавата, икономическата криза, която завладя не само България, но и целия свят. И предизвикателство човек да е на чело на една община в такива трудни времена“, казва кмета на Баните Павлин Белчев.

”Опитваме се с всякакви способи да променяме облика на общините за които отговаряме. Предизвикателството си е, предизвикателство. Ние се чувстваме длъжни да даваме всичко от себе си, за да подобряваме живота на нашите съграждани“, казва още Павлин Белчев.

През тази година общината успя да финансира чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството ремонта на пътя Баните – Вишнево. Започнато е строителство на важен водоем за община Баните, в село Оряховец. Направен е ремонт на сградата на кметството в село Вишнево. Републиканската пътна мрежа Баните – Соколовци беше ремонтирана по линия на Агенция пътна инфраструктура.

„Цялата отсечка е ремонтирана основно. Този пътен участък е изключително важен за общината, казва Павлин Белчев.

През 2022 година бяха финализирани всички ремонти на детски градини на територията на община Баните.

Сега в последните дни на тази година се реши Министерството на спорта да финансира ремонта на  спортния салон на СУ „Христо Ботев“ в Баните. Предстои обявяване на обществена поръчка и ремонт на спортната зала.

”През 2023 година ще продължим опитите да финализираме ремонта на пътя Загражден – Белица. Други проекти по които ще се работи през следващата година са довеждащ водопровод до няколко населени места“, каза още кмета на община Баните.

Чуйте още в прикачения звуков файл.  



По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48

Александър Секулов: Имам блян за Източните Родопи

Последните си книги "Възхвала на провинцията" и "Корабът на сирените"   ще представи на фестивала "Мистериите на Хухла 2024" писателят, драматург и публицист Александър Секулов . Това ще се случи в първия ден на културните празници, 21 октомври, събота в двора на Костадин-Георгакиевата къща веднага след откриването на изложбата на автентични..

публикувано на 18.09.24 в 14:55

Нешко Нешев събира най-добрите български групи и изпълнители на своя юбилеен концерт

Тази есен Кърджали ще се предвърне в столицата на българската народна музика.  Световноизвестният акордеонист Нешко Нешев  събира най-добрите български групи и изпълнители на своя  юбилеен концерт - "Вечната музика на Нешко Нешев".  Орекестър "Канарите", Оркестър "Тракия" с Иво Папазов, Теодоси Спасов, Славка Калчева, Росица Пейчева, Петя Панева -..

публикувано на 18.09.24 в 13:33

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48