Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кирковско преля водоем, има опасност и за пътя до махала Дековци

Снимката е илюстративна
Снимка: Мехмед Реджеб



Най-много валежи в област Кърджали са паднали в района на Кирково, според синоптиците. Шинаси Сюлейман, кмет на общината, информира, че са били подготвени за падналият обилен дъжд, тъй като  от няколко дни е имало предупреждение за жълт код: "В Кирково сме свикнали да бъдем подготвени, най-малкото чисто психически. Знаем и какви литри през годините е имало. Хубавото е, че от вчера бяха по-спокойни валежите. От сутринта вече получихме първите сигнали от няколко населени места ",  каза Шинаси Сюлейман, и уточни, че в махала  Дековци съществува опасност да се прекъсне пътя, а в село Здравчец прелива микрогьол. Кметът на Кирково увери, че ще бъде направено всичко възможно за да може населението на общината да бъде спокойно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Градушка с големина на лешник удари ардинското село Ахрянско

Градушка с размери на лешник падна в района на ардинското село Ахрянско. Бурята е продължила около 10 минути след 14:00 часа следобед.  Пострадали са насажденията от картофи, овощни дръвчета и цветя.

публикувано на 02.06.24 в 14:55

В Кърджали, Хасково и Смолян се поклониха пред подвига на Ботев

По повод 2 юни - Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина, днес кърджалийци почетоха паметта на великия българин. Тази година се навършват 148 години от неговата саможертвена гибел в името на свободата на България. Венци поднесоха ръководствата..

публикувано на 02.06.24 в 13:33

Откриват обновения Туристически информационен център в Смолян

Обновеният Туристически информационен център в Смолян ще бъде открит на 3 юни, понеделник, от 11 часа в сградата на бившия Младежкия дом, съобщиха от Община Смолян. Той отваря врати за посетители преди 20 години, а към днешна дата е и с напълно нов облик. След отварянето на Планетариума в Смолян, потокът от туристи в града значително се увеличава,..

публикувано на 02.06.24 в 11:30

Силен туристически поток на Перперикон отчитат от Регионалния исторически музей

Засилва се туристическият поток на Перперикон, съобщи за Радио Кърджали директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова: "Тази зима беше мека и практически не е имало прекъсване на туристите на Перперикон. Събирането на голям брой почивни дни също беше благоприятен за голяма посещаемост и все пак лятото е пред нас, надявам се, че ще..

публикувано на 02.06.24 в 10:15

Започва процедурата за избор на нов български патриарх

Днес във всички епархии на Българската православна църква (БПЦ) трябва да се проведат избори за делегати, които ще избират бъдещия български патриарх по време на събора, насрочен от Св.Синод за 30 юни. В 15 епархии, 13 в страната и две зад граница, епархийските избиратели трябва да определят кой ще ги представлява на патриаршеския събор.  Листата с..

публикувано на 02.06.24 в 09:45

Всенародно поклонение към Ботев и загиналите за свободата на България ще се проведе на връх Околчица

Днес с различни прояви в цялата страна ще отбележим Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Точно в 12 часа сирените в цялата страна ще приканят всички да отдадат почит към паметта и делото на Христо Ботев и на героите в национално освободителните борби.  В Кърджали отбелязаха   Деня на Ботев снощи с тържествена..

публикувано на 02.06.24 в 09:30

Жълт код за интензивни валежи в 13 области в страната. В Кърджали и Хасково ще бъде горещо

Жълт код за интензивни валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология в 13 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива..

публикувано на 02.06.24 в 09:00