Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТМЦ- Кърджали с премиера за Международния ден на кукления театър

Част от афиша на спектакъла "Хензел и Гретел"

За Международния ден на кукления театър – 21 март, Театрално-музикален център – Кърджали ще зарадва малките си зрители с премиера на детското представление „Хензел и Гретел“, съобщава във фейсбук профила си културната институция. Оттам уточняват, че спектакълът ще се играе на 19 март (неделя) от 11 часа в залата на кукления театър.

Незабравимата история за Хензел и Гретел, пленяваща умовете на хората по света от столетия, ще оживее на сцената на кукления театър. „Героите от любимата приказка на Братя Грим са изправени пред опасни приключения и примамки, но успяват да победят страха с много кураж и изобретателност. А посланието е, че всяка трудност се преодолява, ако се посрещне рамо до рамо с близък човек и приятел“, казва творческият екип.

Режисьор на спектакъла е Съби Събев, сценографията е дело на Томиана Томова – Начева, автор на музиката е Георги Гарчов, а кукломайстор – Сийка Моллова. Куклите ще оживеят благодарение на актьорите Мустафа Исмаил, Нихал Ибрям, Леман Байрева и Рахим Ферад.

Спектакълът е част от програмата „Приказна съкровищница“, която продължава традицията на инициативата „Всяка неделя на театър“. Благодарения на нея малките зрители имат възможност да гледат представление всяка неделя от 11 ч. в залата на кукления театър в Кърджали.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Надежда Захариева гостува на Кърджали днес

Поетесата Надежда Захариева гостува днес на Кърджали по повод 11 май - Ден на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и Светла събота.  Ежегодно Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" отбелязва този празник с организирани от Литературния кръг събития. Тази година, съвместно с Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб - Кърджали канят..

публикувано на 09.05.24 в 12:46

Радио Кърджали отбелязва осмия си рожден ден

Днес най-младата станция в системата на БНР - Радио Кърджали ,   става на 8 години! На 9 май 2016 г. радиостанцията към  Българското национално радио започна своя ефирен живот. Радио Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели, като в момента заема челни позиции п о..

публикувано на 09.05.24 в 11:26

„Мултикултурният град“ отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

17-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град“ тази година ще стартира с ДЪРВО с историята на три поколения от едно кърджалийско семейство, която се простира между България, Обединеното кралство, Холандия, Германия и Турция, и в която винаги присъстват изкуствата.  Историята тръгва от Нурие Хамди Мехмедали, родена в Кърджали през 1927..

публикувано на 09.05.24 в 11:07

Кои са водачите на листи в 09 МИР Кърджали

Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори в 09 МИР – Кърджали. Броят на мандатите в избирателния район е пет, а на кандидатите за депутати – 137. Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК: 1. Водач на листата на  Партия „Има такъв народ“  (ИТН),  която се състои от петима кандидати,..

публикувано на 09.05.24 в 10:30

Децата в Чернооченско отбелязаха Деня на Европа

С разнообразни дейности възпитаниците на училищата и детските градини на територията на община Черноочене и тази година отбелязаха Денят на обединена Европа и на ученическото самоуправление. За празника училищният вход на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене беше украсен със знамената на страните от Европейския съюз.  Учениците..

публикувано на 09.05.24 в 10:24

Отбелязваме Деня на Европа

Днес, 9 май, отбелязваме Деня на Европа. Датата бележи годишнина от историческата Декларация на Шуман, с която през 1950 г. тогавашният френски външен министър Робер Шуман залага идеята за днешния Европейски съюз. В тържествено отбелязване на Деня на Европа у нас ще участват държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те ще присъстват..

публикувано на 09.05.24 в 09:39

БНР влиза и в TikTok

Българското национално радио официално влиза в света на TikTok от днес. В нашия чисто нов канал ще бъдем информативни, забавни и ще споделяме моменти от ефирното излъчване на всички програми … с кратки клипчета. Ще ви разходим зад кулисите на най-големите събития на БНР през годината и ще ви запознаем с хората, които всеки ден са зад/пред микрофоните..

публикувано на 09.05.24 в 09:35