Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 деца от Токачка са приети в болницата в Кърджали с хранително отравяне

Снимка: БНР

10 деца от началния курс на училището в крумовградското село Токачка са приети в болницата в Кърджали с хранително отравяне. Те се почувствали зле, след като обядвали в стола. 

Взети са проби от храната, като резултатите се очакват до няколко дни. Децата вече се чувстват добре.

58 деца са обядвали в стола на училището в село Токачка, но само 10 се оплакали от стомашно неразположение. Родители споделили с директора, че преди обяда 3 от децата са яли пица. Днес в стола наред с други ястия е имало риба. Това е било част от менюто и в детската градина. 

По-късно следобед 7 деца са оплакали от болки в корема и повръщане и веднага са откарани в спешното отделение на болницата в Кърджали. След тях са приети още три. 

Кметът Себихан Мехмед каза за "Хоризонт", че децата са добре, вече са изписани и са у дома. Под наблюдение е останало само едно дете. Утре столът в училището в Токачка няма да работи. Очакват се резултатите от пробите, след което ще се преценят следващи действия. Това е първият подобен случай в община Крумовград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два случая на коклюш са регистрирани в Кърджали

Два случая на коклюш е регистрирала Регионалната здравна инспекция в област Кърджали за изминалата седмица - от 22 до 28 април. Няма карантинирани класове заради болестта, съобщиха от Регионаното управление на образованието в Кърджали. Главният секретар на Регионалната здравна инспекция Петя Папазова каза, че  заболелите са мъж на 30 и жена на 50,..

публикувано на 29.04.24 в 11:32

Никола Чанев: Чака ни кошмарно лято с интензивен трафик по бул. „Беломорски“

Областният управител Никола Чанев изпрати писмо до АПИ с питане защо се бави стартът на строителните работи по бул. „Беломорски“ – най-натоварената пътна артерия в Кърджали. Пет месеца след отваряне на офертите за основен ремонт на 4-километровата отсечка от входа на Кърджали до Кръговото на Автогарата няма избрана фирма-изпълнител. Кога ще бъде..

публикувано на 29.04.24 в 11:20
Архив

50-годишен е задържан за кражба на 12 000 лева

50-годишен е задържан при съвместни действия на ОДМВР-Кърджали и СДВР след извършена кражба на голяма сума пари. По първоначални данни на 27 април около 11 часа на паркинг в Кърджали е бил отключен лек автомобил „Тойота“ и откраднати около 12000 лв. След подадения сигнал са организирани издирвателни и заградителни действия, при които е..

публикувано на 29.04.24 в 10:40

Откриха ръчна граната в Трепетлика

Ръчна граната е била открита от жител на община Кирково, докато обработвал нивата си в землището на село Трепетлика. Незабавно след сигнала мястото е оградено с полицейска лента и се охранява непрекъснато от служители на РУ-Кирково. Очаква се пристигането на военни експерти за обезопасяване на гранатата.

публикувано на 29.04.24 в 10:36
Румен Радев

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда. Без да оспорва необходимостта от ускоряване на изграждането на обектите със стратегическо значение президентът връща за ново..

публикувано на 29.04.24 в 08:50

Инициативните комитети могат да се регистрират за участие в изборите "две в едно" до днес

До 17:00 часа днес инициативните комитети могат да се регистрират за участие в изборите "две в едно" - за народни представители и за Европейски парламент, съгласно хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК) за вота.  За изборите за народни представители инициативните комитети подават заявление за регистрация пред районните избирателни..

публикувано на 29.04.24 в 08:47

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстната седмица. От Велики понеделник до Велика събота православната църква проследява събитията през последната седмица от живота на Исус Христос на земята. От Цветница - денят, в който Исус е посрещнат като новия Спасител в Ерусалим, последните дни от живота му..

публикувано на 29.04.24 в 08:44