Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елиминиран с преференции бизнесмен става депутат на мястото на Асен Василев

Веселин Недев ще бъде депутат от Хасково, след като Асен Василев вече е министър
Снимка: Фейсбук, Личен профил

Хасковският бизнесмен Веселин Недев ще заеме мястото на Асен Василев в Народното събрание, след като последния стана министър на финансите и не може да бъде повече депутат.

Недев беше на второ място в листата на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която спечели два мандата в 29-и МИР Хасково. Това обаче не беше достатъчно той да попадне в сегашното Народно събрание.

Причината беше, че беше изместен от третата в листата, представителката на Демократична България Катя Панева. 

Така Недев остана на косъм от Народното събрание.

А като представители на коалицията в парламента влязоха водъчът на хасковската листа Асен Василев и Катя Панева.

След избора на редовно правителство и поемането на финасвото министрество то Василев, пътят на Вееселин Недев към Народното събрание е открит.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съпредседателите на ДПС се срещнаха с турския посланик

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък. Това съобщиха от ДПС.  На срещата, преминала в приятелска атмосфера, са били обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и..

публикувано на 03.07.24 в 12:44
Бойко Борисов

Бойко Борисов: "Надявам се в 13:00 ч. да има държавници"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надеждата си на днешното гласуване за подкрепа на правителство, да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата.  "ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надавам се в 13:00 ч. да има държавници", посочи той в..

публикувано на 03.07.24 в 11:33
Маг. фармацевт Мария Главинкова, председател на УС на РФК-Смолян

Фармацевтите в Смолян се включват в общонационалния протест на аптеките

Фармацевтите от област Смолян се включиха в протестите на аптеките от цялата страна днес. Това съобщи за Радио Кърджали Мария Главинкова - председател на  УС на Районната фармацевтична колегия в Смолян.  Те са организирани от централното ръководство на Българския фармацевтичен съюз. Породени са от това, че Министерството на здравеопазването иска да..

публикувано на 03.07.24 в 11:07

Доган с препоръка да не се подкрепя правителство, Пеевски не я приема

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви пред медиите в НС, че е имало препоръка от почетния председател на движението Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков". "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от..

публикувано на 03.07.24 в 09:47

Прогнозата е за дъжд и понижаване на температурите

Чувствително понижение на температурите прогнозират синоптиците за Кърджали в сряда. Те ще паднат до 17 в най-ранните, като постепенно в най-топлите часове на деня ще достигнат до 26 градуса. Прогнозата е за облачно време с дъжд и гръмотевици. И в Хасково времето ще е същото, като температурите - минималните и максималните, ще са с един-два градуса..

публикувано на 03.07.24 в 08:22

Оранжев код за интензивни валежи в Кърджал, Хасково и Смоялн

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в Централна Северна и в Югозападна България. След полунощ от северозапад явленията ще затихват и спират, а валежната зона ще се премества на изток. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от..

публикувано на 02.07.24 в 19:05

Продължава ремонтът на църквата "Свети пророк Илия" в с. Николово

Продължава ремонта на покрива на167-годишният храм "Свети пророк Илия" в село Николово. Целта е да приключи до храмовия празник. Следващата стъпка е да се съберат средства за да бъдат възстановени стенописите в храма. Това каза за Радио Кърджали отец Ангел Стаматов.

публикувано на 02.07.24 в 17:30