Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За три месеца над 300 хиляди туристи са преминали през Маказа

От 1 май до средата на юли през граничен пункт "Маказа" са преминали повече от 303 хиляди туристи в Гърция, а през граничен пункт "Златоград“  близо 58 хиляди.
303 016 посетители са влезли в Гърция през ГКПП "Маказа - Нимфая" от 1 май до средата на юли. Това са предимно български и румънски посетители, които използват вертикалната ос на Нимфея, за да се насладят на лятната си почивка в Гърция. Това посочват местните медии в Комотини. 
Вестник „О Хронос“ цитира, представители на туристическия бранш, които казват, че Северна Гърция като префектура печели много малък дял от този туризъм, тъй като за повечето туристи крайната дестинация е Тасос, Кавала, Самотраки или пък Халкидики. 
Преминаванията през Маказа продължават нормално, но понякога се образуват и километрични опашки от автомобили, чакащи да преминат границата под горещото слънце, подчертават още местните медии в Комотини. 
По данни на гръцката полиция, от 1 май до средата на юли през ГКПП "Златоград“ в страната са влезли 57 618 туристи. 

Галерия

Вижте още
Даниела Везиева

Даниела Везиева: Хасково се превръща в обедняващ регион

През последните две години Хасково се превръща в обедняващ район, въпреки близостта до Гърция и Турция, с които би могъл да развива регионален бизнес. Това каза по време на Кръгла маса по проблемите на демографията, селското стопанство и икономиката бившият министър на икономиката Даниела Везиева. Най-големият проблем са регионалните диспропорции,..

публикувано на 25.02.24 в 17:20

201 са свободните работни места в Кърджали

201 са свободните работни места в Кърджали. Това обявиха от Бюрото по труда.  Недостиг на кадри има в индустрията.  След тях се нареждат машинните оператори на металорежещи машини, на машини за производство на каучукови изделия, както и шивачки.  Други свободни позиции са обявени в хотелиерството. Цял хотелски комплекс търси да назначи служители,..

публикувано на 25.02.24 в 15:56

Свободни са 3000 дкра поливни площи, подходящи за зеленчукови насаждения

3000 дка са свободните земи от държавния поземлен фонд, подходящи за отглеждане на зеленчуци. Това стана ясно при заседанието на Консултативния съвет по поземлени отношения.  Тези площи ще бъдат разпределени за следващата стопанска година. Земите не са наети от никого, те са поливни и могат да бъдат предоставени на желаещите, съобщават от аграрното..

публикувано на 25.02.24 в 13:45
АлександърТунчев – вляво и Ивайло Петков по време на съвместната им работа в

ПФК "Арда" и Александър Тунчев се разделиха по взаимно съгласие

ПФК "Арда" и Александър Тунчев се разделиха по взаимно съгласие, съобщиха преди минути официално от кърджалийския футболен клуб. "Уважаеми фенове, бихме искали да Ви съобщим, че от днес (25.02.2024 - бел.ред.) Александър Тунчев не е старши треньор на ПФК "Арда".  Това стана след среща със спортния директор Ивайло Петков  и Тунчев, на която двете страни..

публикувано на 25.02.24 в 12:41

Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна от началото на войната

Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната, цитирано от програма "Хоризонт" на БНР. Федерацията е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната..

публикувано на 25.02.24 в 12:22

Авария остави центъра на Кърджали без ток

Нарушено електрозахранването в някои централни части на Кърджали.  Причината е авария.  "Електроразпределение Юг" информира гражданите чрез Радио Кърджали, че се работи по отстраняване на проблема.

публикувано на 25.02.24 в 10:45

Ардино търси помощ от държавата за Дяволският мост и ЮНЕСКО

Община Ардино не се е отказала от идеята  относно вписването на  „Дяволския мост“ в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това заяви в ефира на Радио Кърджали кмета  инж. Изет Шабан. На 24 февруари  се навършват 40 години от обявяването на "Дяволския мост" (Шейтан кюпрю) до Ардино за обект със статут на..

публикувано на 25.02.24 в 10:34