Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7:2 за съдиите на България

С категорична победа 7:2 за българските футболни съдии завърши приятелската среща между реферите на България и Турция, която се игра на Арена Арда в Кърджали. 

Още в 4-ата минута Геро Писков откри резултата, а в 16-ата Георги Стоянов след поредица от финтове покачи на 2:0. След още две минути игра капитанът на българите Георги Тодоров успя да се разпише за 3:0, а пет минути по-късно отново той бе точен за четвъртото попадение в мача. До края на първата част Димо Димов и Мартин Марков бяха точни за още два гола на сметката на България.

След почивката гостите от Турция успяха да върнат две попадения чрез Ялчин в 48-ата минута от дузпа и Бичер в 62-ата минута. Точка на спора сложи Венцислав Митрев, който оформи и крайния резултат България - Турция 7:2.

Малко история на тези футболни празници между България и Турция. Два пъти (през 2015 и 2017г.) българският отбор, воден от проф. д-р Йордан Иванов (Йоцо) – бивш футболен рефер, е гостувал в Турция, където на стадиона в община Картал е побеждавал отбора на турските си колеги. През 2016г. турските футболни съдии гостуваха в София, където футболната среща с техните колеги от България, завърши отново с победа на българския отбор. Срещите между двата отбора започваха на футболния терен и продължаваха в приятелска обстановка и на официалните вечери, които се организираха от страна на отбора домакин.

Това е четвърта приятелска среща между отборите на България и Турция, които са съставени изцяло от футболни съдии. До този момент родните рефери имаха три победи в двубоите, които се играха в последните няколко години. Организатори на този футболен празник са Асоциацията на съдиите по футбол в България и Балканското дружество за сътрудничество Балканлалър в Община Картал, Истанбул, както и Българо - турския дамски бизнес клуб. 

Домакин на срещата е Община Кърджали, а самата тя премина под слогана "Футболът - приятелство без граници". Преди двубоя бе открита изложба, на която бяха показани снимки от предишни срещи между отборите на България и Турция, играни на АРЕНА АРДА.

Официални гости бяха зам.-генералният консул на Република Турция в гр. Пловдив Халит Ислям Таръ, председателят на Асоциацията на съдиите по футбол в България д-р Антон Генов, почетният председател проф. Димитър Пармаков.

От страна на турската Асоциация на съдиите присъства Абдуррахман Аръджъ, кметът на Община Картал Гьокхан Юксел. От българска страна на трибуните на АРЕНА АРДА бе и председателят на Съдийската комисия Давид Борбалан, както и Стоян Алексиев - мениджър съдии към БФС и Атанас Узунов - Зонален координатор на БФС за Зона Пловдив. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пълна програма на Евро 2024

Пълна програма на европейското първенство по футбол в Германия (14 юни - 14 юли). Групова фаза: 14.06.2024 Германия - Шотландия 22.00 БНТ 1, БНТ 3, BNTNEWS.BG/SPORT 15.06.2024 Унгария - Швейцария 16.00 BNTNEWS.BG/SPORT Испания - Хърватия 19.00 БНТ 1, БНТ 3, BNTNEWS.BG/SPORT Италия - Албания 22.00 BNTNEWS.BG/SPORT 16.06.2024 Полша - Нидерландия 16.00..

публикувано на 14.06.24 в 17:00

Зала в Хасково ще носи името на д-р Пюзант Касабян

Залата по бадминтон в Хасково в спортен комплекс “Спартак“ ще бъде именувана на дългогодишния председател на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян  (1941-2024). Решението за това беше взето единодушно днес на заседание на Общинския съвет по предложение на кмета на града Станислав Дечев.  Така залата, в която са се изградили по..

публикувано на 14.06.24 в 13:09

Арда и Тунчев с първа тренировка

Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на Арда. Преди първото занимяние спортният директор на клуба Ивайло Петков представи новия треньор Александър Тунчев, както и защитникът Емил Виячки, който е първото лятно попълнение.  Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград. За 26 юни е..

публикувано на 13.06.24 в 19:31
снимката е илюстративна

Турнир по мини футбол за Дните на Ардино

В рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ община Ардино организира турнир по мини футбол за купата на кмета на община Ардино. Спортната надпревара ще се проведе на 7 и 8 август на обновения градски стадион „Юнак“. Очаква се да се включат много отбори от областта и страната, които са се доказали през годините. Общият награден..

публикувано на 13.06.24 в 09:10

Футболистите на Арда започват лятната си подготовка

Новият треньор на АРДА Александър Тунчев ще изведе отбора за първа тренировка на Арена "Арда" в четвъртък. Така ще започне лятната подготовка на сините от Кърджали. Преди началото наставникът на тима и спортният директор на клуба Ивайло Петков ще дадат пресконференция, на която ще бъдат дадени повече подробности около селекция и за това как ще протече..

публикувано на 11.06.24 в 13:20
Петър Стойчев

Петър Стойчев подобри рекорд след плуване в Калифорния

Българската звезда в плуването в открити води Петър Стойчев вече е притежател на изключително постижениет Той счупи рекорда за Тройната корона, която включва прекосяване на Ламанша, плуване около остров Махатън и преминаване на канала Каталина в Южна Калифорния. Последната дистанция от 32,3-километра българинът измина в понеделник за 8 часа, 42 минути..

публикувано на 11.06.24 в 12:04

Александър Тунчев е новият треньор на "Арда"

Александър Тунчев подписа договор за две години и застава начело на ПФК "Арда", съобщиха от клуба . Това се случи, след като се срещна със спортния директор на клуба  Ивайло Петков и двете страни взеха решение, Тунчев да се завърне на Арена "Арда" . Негов помощник ще бъде Веселин Минев, а в щаба му остават  досегашните Антон Дончев и Тодор Попов. За..

публикувано на 07.06.24 в 10:53