Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Одрин призовават търговците да не продават на българите на завишени цени

2
гр.Одрин, Турция
Снимка: Нахит Догу

Председателят на Камарата на търговците и занаятчиите в Одрин Кемал Чингьоз призова търговците в града да не злоупотребяват с нарастването на цените в страната и да продават стоки на българските граждани на двойна цена.

„Българите, които идват в Одрин да пазаруват имат огромен принос за икономиката на региона. Разбира се, собствениците на търговски обекти, ще отразят увеличението на цените, но не трябва да злоупотребяват с това. Защото утре, ако се насочат към друг град, помежду си можем да спорим защо е станало така, но това няма да помогне“.

Той напомни, че българите идват в Одрин на пазар заради разликата в курса на валутата и че преди те са пазарували в България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В Чепеларе протестираха срещу полицейски произвол

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна. Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе. Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест, каза..

публикувано на 15.05.24 в 18:15

Мултикултурен фестивал започва на 16 май в Кърджали

Фестивал, който представя различните култури на народите, започва на 16 май в Кърджали. Общински център за култура и младежки дейности в партньорство с още няколко институции организират за първа година фестивал ‘’Сцени на Арда’’. "Започваме в четвъртък с "Мистерията на едно съкровище" с автор Катя Андреева от 17 часа.  В 18,30 същата вечер ще..

публикувано на 15.05.24 в 17:46

платена публикация
Костадин Костадинов ще се среща с граждани в Кърджали

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще разговаря с граждани в четвъртък, 16 май, от 11 часа пред паметника на Васил Левски в Кърджали . Освен с него, с жители на областта ще се срещнат кандидатите за народни представители Георги Георгиев, Анета Георгиева и Ясен Колев. От 10 часа „Възраждане“ кани журналисти на..

публикувано на 15.05.24 в 17:15

Летен градски лагер подготвят в Кърджали

Летен градски лагер подготвя Общински детски комплекс в Кърджали.  Той ще състои от 5 юни до 9 юли, а следващата седмица от детския комплекс ще съобщят начините за записване.  "Лагерът ще се провежда в работните дни през седмицата, от понеделник до петък. Родителите ще оставят децата в 8 часа сутринта и ще ги вземат в 12,30.  Сутрин ще се провежда..

публикувано на 15.05.24 в 15:38
Ст.Л.Костов

Читалището в Пчеларово обяви кастинг за актьори

Читалището в село Пчеларово обяви кастинг за актьори. "Търсим непрофионални актьори, които живеят в Пчеларово, защото смятаме да репетираме поне два-три пъти в седмицата", каза режисьорът  Красимира Стоянова от читалище "Иван Буюклиев" с Пчеларово. Самата тя е живяла дълги години в Канада, но се е завърнала в България и се е установила в Пчеларово...

публикувано на 15.05.24 в 14:23
Избитите прозорци след взрива в блок на ул.

МВР потвърди: Взривът в Хасково е станал при опит за синтез на наркотици

МВР потвърди официлно, че взривът станал вчера рано сутринта в Хасково е станал при химична реакция, крайната цел на която е била добив на наркотични вещества.  Ето и официлното съобщение на ОД на МВР Хасково: "Мъж е пострадал след взрив в апартамента му в Хасково. Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Хасково за повреждане на..

публикувано на 15.05.24 в 12:02

Кържали приема инициатива в подкрепа на жените и тяхната увереност

Кърджали ще е домакин на първото събитие от националното турне на програмата „Мога сама" на фондация "Emprove" (Импруув). Форумът е в подкрепа на жени, претърпели или пострадали от насилие.  Целта е да се подпомогне тяхното личностно развитие и тяхната лична увереност.  Гостуването днес ще бъде разделено в две части.  Едната ще бъде..

публикувано на 15.05.24 в 11:45