Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган решава за кандидат-кмета на Кърджали утре

Ахмед Доган
Снимка: Ани Петрова, БНР

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията утвърдиха номинациите на кандидат-кметовете за шестте общини в област Кърджали, а за централната община – Кърджали Доган ще реши във вторник. Това заявиха за Радио Кърджали, одобрените кандидат-кметове.

Одобрените кандидат-кметове за общините в област Кърджали са Шинаси Сюлейман, Неджми Али, Илкнур Кязим, Себихан Мехмед, Изет Шабан и Айджан Ахмед.

За община Кърджали Доган ще реши във вторник. Номинирани са настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш, юристът Муса Сеидахмед и банковият служител Ерол Мюмюн.

Кандидат-кметовете от област Кърджали бяха поканени в партийната база на ДПС в столичния квартал „Бояна“  вчера на 17 септември.

Настоящият кмет на Ардино и кандидат за нов мандат Изет Шабан каза, че през новия мандат ще работят усилено за устойчивото развитие на общината. 


Вижте още
Даниела Везиева

Даниела Везиева: Хасково се превръща в обедняващ регион

През последните две години Хасково се превръща в обедняващ район, въпреки близостта до Гърция и Турция, с които би могъл да развива регионален бизнес. Това каза по време на Кръгла маса по проблемите на демографията, селското стопанство и икономиката бившият министър на икономиката Даниела Везиева. Най-големият проблем са регионалните диспропорции,..

публикувано на 25.02.24 в 17:20

201 са свободните работни места в Кърджали

201 са свободните работни места в Кърджали. Това обявиха от Бюрото по труда.  Недостиг на кадри има в индустрията.  След тях се нареждат машинните оператори на металорежещи машини, на машини за производство на каучукови изделия, както и шивачки.  Други свободни позиции са обявени в хотелиерството. Цял хотелски комплекс търси да назначи служители,..

публикувано на 25.02.24 в 15:56

Свободни са 3000 дкра поливни площи, подходящи за зеленчукови насаждения

3000 дка са свободните земи от държавния поземлен фонд, подходящи за отглеждане на зеленчуци. Това стана ясно при заседанието на Консултативния съвет по поземлени отношения.  Тези площи ще бъдат разпределени за следващата стопанска година. Земите не са наети от никого, те са поливни и могат да бъдат предоставени на желаещите, съобщават от аграрното..

публикувано на 25.02.24 в 13:45
АлександърТунчев – вляво и Ивайло Петков по време на съвместната им работа в

ПФК "Арда" и Александър Тунчев се разделиха по взаимно съгласие

ПФК "Арда" и Александър Тунчев се разделиха по взаимно съгласие, съобщиха преди минути официално от кърджалийския футболен клуб. "Уважаеми фенове, бихме искали да Ви съобщим, че от днес (25.02.2024 - бел.ред.) Александър Тунчев не е старши треньор на ПФК "Арда".  Това стана след среща със спортния директор Ивайло Петков  и Тунчев, на която двете страни..

публикувано на 25.02.24 в 12:41

Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна от началото на войната

Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната, цитирано от програма "Хоризонт" на БНР. Федерацията е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната..

публикувано на 25.02.24 в 12:22

Авария остави центъра на Кърджали без ток

Нарушено електрозахранването в някои централни части на Кърджали.  Причината е авария.  "Електроразпределение Юг" информира гражданите чрез Радио Кърджали, че се работи по отстраняване на проблема.

публикувано на 25.02.24 в 10:45

Ардино търси помощ от държавата за Дяволският мост и ЮНЕСКО

Община Ардино не се е отказала от идеята  относно вписването на  „Дяволския мост“ в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това заяви в ефира на Радио Кърджали кмета  инж. Изет Шабан. На 24 февруари  се навършват 40 години от обявяването на "Дяволския мост" (Шейтан кюпрю) до Ардино за обект със статут на..

публикувано на 25.02.24 в 10:34